Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο Πυρασφάλειας των Παιδικών Σταθμών Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Εργασίες για Ειδικές Κατασκευές και Εγκαταστάσεις για την Πυρασφάλεια των Παιδικών Σταθμών (Α και Β Πεύκης)» υπέγραψε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2024, προσθέτοντας μία ακόμα άμεση ενέργεια για την στήριξη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Η αποπεράτωση του έργου θα γίνει εντός τεσσάρων μηνών, το κόστος ανέρχεται σε €242.840,76 με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου. Το έγο αυτό αποτελεί σημαντική αναβάθμιση των δύο παιδικών σταθμών της Πεύκης και σε Βρεφικούς, με αποτέλεσμα να μπορούν από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά να φιλοξενηθούν και βρέφη.

Ήδη στον προϋπολογισμό του Δήμου έχει εγγραφεί σχετικό κονδύλιο για την πρόσληψη τριών ΤΕ και δύο ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων για την εξυπηρέτηση του έργου αυτού, δηλαδή για τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων Βρεφών, που θα εξυπηρετήσουν περίπου 60 βρέφη, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 32 που εξυπηρετούνται από τον Βρεφικό Σταθμό Λυκόβρυσης.

Αυτή είναι συνολικά η τρίτη απόφαση που έλαβε η νέα δημοτική Αρχή στις πρώτες μέρες της διοίκησής της για την στήριξη των Παιδικών Σταθμών. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η απόφαση για τη μείωση των τροφείων στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κατά 10% από την ερχόμενη εκπαιδευτική περίοδο.

Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αδειοδότησης και επισκευής του σχολικού λεωφορείου, ώστε να τεθεί στην υπηρεσία για τη μεταφορά βρεφών.

“Η στήριξη των Παιδικών Σταθμών της πόλης μας αποτελεί στρατηγική επιλογή”

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα υπογράψαμε με την ανάδοχο την σύμβαση για το έργο της πυρασφάλειας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης! Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό που θέσαμε από την αρχή σε άμεση προτεραιότητα. Μαζί με τις ήδη ανακοινωμένες αποφάσεις μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τον Δήμο μας να βαδίζει σε νέα επίπεδα παροχής υπηρεσιών προς όλους τους δημότες μας. Η στήριξη των Παιδικών Σταθμών της πόλης μας αποτελεί στρατηγική μας επιλογή. Συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ