Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

«Το Μαύρο Νυφικό» παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 28 Μαίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Μαύρο Νυφικό» της Ειρήνης Μαλάμου.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Παναγιώτης Μπόλλας καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφερόμενος στο μυθιστόρημα τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και τηλεοπτική μεταφορά του από μεγάλο οργανισμό στη μικρή οθόνη, ενώ η εκδότρια κα Παναγιώτα Λιβάνη αναφέρθηκε στην επιτυχία του μυθιστορήματος και την άψογη συνεργασία με την συγγραφέα. Η κα Σοφία Γουναροπούλου, τακτικό μέλος του ΚΟΙΠΑΠ παρουσίασε την συγγραφέα και σχολίασε ότι «Το Μαύρο Νυφικό» είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις υποταγμένες γυναίκες που υπέκυψαν στα πρέπει της εποχής και του τόπου τους δίχως να ζήσουν όπως ονειρεύτηκαν. Στη συνέχεια η Δρ Αρχαιολογίας και Φιλόλογος στο 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών κα Κατερίνα Τζαβελοπούλου προχώρησε σε άρτια και εκτενή φιλολογική ανάλυση του έργου ενώ η συγγραφέας κα Ειρήνη Μαλάμου αναφέρθηκε στο πρώτο της ηθογραφικό μυθιστόρημα τονίζοντας ότι πηγή έμπνευσης του μυθιστορήματός της αποτέλεσε το νησί της Σκοπέλου λόγω της καταγωγή της, ενώ ο τίτλος παραπέμπει στην παραδοσιακή νυφική φορεσιά του νησιού, τη μαύρη στόφα. Το ενδιαφέρον όμως του κοινού για το μυθιστόρημα κέντρισε η αισθαντική ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τον ηθοποιό Στέλιο Κεχριώτη.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής & Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Γεώργιος Καρύμπας, ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Μάριος Ψυχάλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιορδάνης Βογιατζόγλου και κ. Κων/νος Ξανθόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Γρηγόρης Λέων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Σκοπέλου κα Μαρία Σοφικίτου, μέλη των Δ.Σ. ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ, η Δ/ντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κα Σταυρούλα Βαρδάκου, εκπαιδευτικοί, η συγγραφέας κα Σταυριανή Στεφάνου καθώς και πλήθος φιλοαναγνωστικού κοινού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ