Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Τάσος Μαυρίδης: “Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη να οδηγήσουμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά!”

Δημοσιεύθηκε

στις

Δήλωση του Δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσου Μαυρίδη για την 28η Οκτωβρίου.

Με την ίδια εθνική αξιοπρέπεια των ηρώων του έπους του 40 οφείλουμε σήμερα να αντιτάξουμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στα δεινά της μακράς οικονομικής κρίσης, αλλά και στα κέντρα εξουσιών που την προασπίζουν, και όλοι μαζί με συλλογικότητα, με αλληλεγγύη και περίσσευμα καρδιάς να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα”

Οι Έλληνες του έπους του ‘40 άφησαν παρακαταθήκη στην ιστορική μας μνήμη, αλλά και σε όλο τον κόσμο την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση με την οποία υπερασπίστηκαν τον τόπο τους συλλογικά, τις αρχές και τα πιστεύω τους, τις οικογένειές τους. Έγραψαν με τεράστιες θυσίες μερικές από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της Ευρώπης με την Εθνική Αντίσταση κατά του Γερμανικού Ναζισμού. Το πνεύμα αυτό, το ελληνικό Πνεύμα της ενότητας και της συλλογικότητας με στόχο την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων πρέπει να είναι βασικό γνώρισμα όλων των Ελλήνων στα πλαίσια της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός έχουν ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση και ρόλο στον κόσμο. Δεν είμαστε παράρτημα των ισχυρών χωρών του Βορρά. Αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνισμού, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που έδειξε ο Ελληνισμός.

Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στην ανδρεία, την υπερηφάνεια, την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση, χαρακτηριστικά με τα οποία υπερασπίστηκε ο Ελληνισμός τη συλλογικότητα και τον τόπο του.

Τιμούμε το υπερήφανο “ΟΧΙ”, που αντέταξε ο Ελληνικός λαός, γράφοντας το έπος του 40.

Τιμούμε το ηρωικό “ΟΧΙ” των Ελλήνων, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Αυτό το “ΟΧΙ”, που πρέπει να συνεχίσει να σηματοδοτεί τη ζωή, γιατί αναδεικνύει το ήθος και την αρετή ενός περήφανου λαού, που αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τις δυνάμεις κατοχής υπερασπιζόμενος με πάθος την εθνική του αξιοπρέπεια.

Με την ίδια εθνική αξιοπρέπεια οφείλουμε σήμερα να αντιτάξουμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στα δεινά της μακράς οικονομικής κρίσης, αλλά και στα κέντρα εξουσιών που την προασπίζουν, και όλοι μαζί με συλλογικότητα, με αλληλεγγύη και περίσσευμα καρδιάς να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα, για το συλλογικό συμφέρον, για τις οικογένειές μας, τον συνάνθρωπο, τη νέα γενιά στην οποία οφείλουμε να κληροδοτήσουμε μία χώρα περήφανη, μία χώρα βιώσιμη.

Οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη να οδηγήσουμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ