Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι κοινές δράσεις του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον Δήμο Ανάπας Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στα Μοντεσσοριανά Σχολεία Βαρυμπόμπης πραγματοποίησαν ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης & υπεύθυνος Διεθνών σχέσεων μαζί με συνεργάτες του και τον κ. Σταφιονίδη Δημήτρη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Γοργιπία», Ελληνοποντίων του προαστείου Vityazevo της πόλης Ανάπα Ρωσίας.

Η επίσκεψη του κου Σταφιονίδη στην Ελλάδα έγινε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης με τον Δήμο Ανάπας και ιδιαίτερα με το προάστειο Vityazevo Ανάπας στη Ρωσία.

Ο κος Ζαχόπουλος, Διευθυντής των Μοντεσσοριανών Σχολείων και μέλος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, υποδέχτηκε και ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο χώρο των σχολείων. Μίλησε για τις δράσεις των σχολείων του με αφορμή και την Επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, όπως επίσης και για την συμμετοχή των μαθητών των Μοντεσσοριανών σχολείων στο πρόγραμμα Model United Nations (MUN) και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στους μαθητές.

 

 

Αντίστοιχα, ο κος Σταφιονίδης μίλησε για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Γοργιπία» στην περιοχή, όπως χορωδία, θέατρο, διδασκαλία μπουζουκιού και ποντιακής λύρας, διδασκαλία ποντιακής διαλέκτου, πρωταθλήματα τάβλι και ποδοσφαίρου, φεστιβάλ ελληνικής κουζίνας. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν στόχο την διατήρηση των ηθών και εθίμων της Ελληνικής και Ποντιακής παράδοσης και είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους κατοίκους του προαστείου Vityazevo αλλά και για την μαθητική κοινότητα που αποτελείται από περίπου 1500 μαθητές.

Ακολούθησε εκτενή συζήτηση, η οποία κατέληξε στο να προγραμματιστούν οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Να γίνουν εργασίες από τους μαθητές του σχολείου στο Vityazevo με θέμα τους Έλληνες που έχουν επιτελέσει έργο στην πορεία της ιστορίας του ελληνικού έθνους τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και κατά την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821.
  • Να διοργανωθεί διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ μαθητών των Μοντεσσοριανών σχολείων και μαθητών του σχολείου του προαστείου Vityazevo και να γίνει παρουσίαση των εργασιών που προαναφέρθηκαν.
  • Να προγραμματιστεί ανταλλαγή μαθητών των δύο σχολείων, όταν βέβαια αυτό καταστεί δυνατό λόγω συνθηκών.

Τέλος ο κος Σταφιονίδης ενημερώθηκε ότι το αίτημα προς την Επιτροπή Αδελφοποιήσεων για τη συγκέντρωση βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας είχε μεγάλη ανταπόκριση και προγραμματίστηκε συνάντηση για την παραλαβή των βιβλίων αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ψυλλάκης Παναγιώτης, ιδρυτικό μέλος, πρώην Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος», Παπαζαχαρίου Θωμάς, Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Αριστοτέλης», Σαμπάνη Αγγελική, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» και μέλος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης,η κ. Αναμουρλόγλου Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βορείων Προαστείων Αττικής, ηκ. Γουναροπούλου Σοφία, μέλος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πέυκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ