Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συνεχίζει την ενεργό δράση της η παράταξη “Δήμος Μπροστά+”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το βλέμμα στις εκλογές συνεχίζει την ενεργό δράση της η παράταξη “Δήμος Μπροστά+”.

Τα πρόσφατα δελτία τύπου της παράταξης έχουν ως εξής:

Στις γειτονιές αλλάζουμε το μέλλον μας

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της παράταξής μας, έχουμε επιλέξει συνειδητά να είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι. Δεν σταματάμε να έχουμε σταθερή παρουσία σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της πόλης, με μόνο γνώμονα να ακούσουμε τους πολίτες, να καταγράψουμε τα προβλήματά τους, να προτείνουμε λύσεις και μαζί να σχεδιάσουμε το μέλλον του Δήμου μας.

Συνεχίζοντας αυτή την αδιαπραγμάτευτη θέση μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και στελέχη της παράταξης «δήμος Μπροστά+», βρέθηκαν σε γειτονιές της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με δημότες και να καταγράψουν τις ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Ψυχάλης, μαζί με τους Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, Ιορδάνη Βογιατζόγλου, Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, Βασίλη Γρυλλή, Χαράλαμπο Καρανάσο, Μαρήλια Νικολαϊδου, Σπυριδούλα Σίννη, Γιώργο Στιβαχτή, Δημήτρη Τριανταφύλλου και Αντώνη Χαριτάκη βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Πατριάρχου Φωτίου στην Πεύκη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν με δημότες στη συμβολή των οδών Παπάγου και 25ης Μαρτίου στη Λυκόβρυση, όπου ενημέρωσαν για το πρόγραμμά μας, κατέθεσαν τις προτάσεις μας και προσκάλεσαν σε ανοικτό διάλογο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:

«Είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας να μην αφήσουμε καμιά γειτονιά χωρίς να έχει ακουστεί η φωνή της. Οι δημότες οφείλουν να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν, να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και να διεκδικήσουν λύσεις που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Και εμείς είμαστε εδώ για να το κάνουμε πράξη. Συνεχίζουμε καθημερινά. Σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Εκεί, όπου χτυπάει η καρδιά όλων μας. Και εκεί ακριβώς, στις γειτονιές μας, μαζί θα αλλάξουμε το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας».

 

Γιώργος Στιβαχτής: «Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος»

 

Το τραγικό περιστατικό στα Τέμπη έκανε για ακόμα μια φορά αντιληπτές σε όλους μας τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και του ελληνικού κράτους. Ενός κράτους που επιβραβεύει τους αρεστούς και αφήνει τους πραγματικά άριστους στο περιθώριο ή τους διώχνει μακριά. Δυστυχώς, αυτή τη φορά έγινε με τον πιο τραγικό τρόπο. Σίγουρα δεν υπάρχουν λόγια να παρηγορήσουν τους γονείς, αλλά και όλους εμάς, που βιώσαμε την τραγωδία σαν να ήταν δικοί μας άνθρωποι. Θα μπορούσαν να είναι και μόνο από τύχη δεν βρίσκονταν στο μοιραίο αυτό τραίνο!
Με βαριά καρδιά, όμως, όπως οφείλω σαν ενεργός πολίτης, θα ήθελα να παραθέσω στους συμπολίτες μου μερικά από τα θέματα που έθεσα στα τελευταία δημοτικά συμβούλια που έγιναν.
Αρχικά, ενημέρωσα πως από τα τέλη Δεκεμβρίου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στη Βορείου Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, έξω από το Ηλιακό Χωριό, το στεφάνι της μπασκέτας έχει σπάσει και κρέμεται. Αυτό μπορεί να πέσει και να χτυπήσει κάποιον συμπολίτη μας. Ενημερώθηκε η δημοτική Αρχή, ώστε να μεριμνήσει άμεσα, αφού στο εν λόγω γήπεδο πραγματοποιούνται προπονήσεις από τμήματα υποδομής της ομάδας του Α.Ο Πεύκης. Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Και ίσως κάποια στιγμή να λέμε ξανά ότι φταίει η… κακιά η ώρα.
Από τα τέλη Ιανουαρίου έχω επισημάνει, τόσο στο σύλλογο κατοίκων του Ηλιακού Χωριού, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, την ανάγκη για συζήτηση και γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του δήμου μας. Οι συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία μας με τις συνεχείς ανατιμήσεις βασικών προϊόντων, δεν μας επιτρέπουν να αυξήσουμε κι άλλο τις δαπάνες των νοικοκυριών. Σκεφτείτε ότι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επηρεάζει τον ΕΝΦΙΑ που καταβάλουμε κάθε χρόνο, καθώς και φόρους μεταβίβασης. Δυστυχώς, η ημερομηνία που έπρεπε να καταθέσουν τις γνωμοδοτήσεις τους οι Δήμοι ήταν στις 6/2.
Από τους 332 Δήμους της χώρας ζήτησαν μείωση των αντικειμενικών αξιών οι 142. Μέσα σε αυτούς ΔΕΝ ήταν ο Δήμος μας. Να επισημάνω ότι ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρει και συγκεκριμένη πρόταση για την περιοχή των εργατικών κατοικιών, όπως θα μπορούσαμε να προβλέψουμε και στον Δήμο μας για το Ηλιακό Χωριό.
Εν συνεχεία, σε όλα τα δημοτικά συμβούλια που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Δεκέμβριο, ζητώ να μας ενημερώσουν για την μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα έχει η διάνοιξη της Λ. Κύμης, καθώς και την μελέτη αερισμού, όμως, ούτε που μπαίνουν στον κόπο να μου απαντήσουν…
Από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, έχω ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη μονοδρόμησης της οδού Μουστακλή στα σύνορα του Ηλιακού Χωριού. Ένας δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, από όπου καθημερινά περνούν αρκετά μικρά παιδιά που πηγαίνουν στον 2ο παιδικό σταθμό, καθώς και σε μία – από τις λίγες ανοιχτές – παιδική χαρά της Πεύκης. Όλοι συμφωνήσαν, όμως, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι…
Ένα ακόμα θέμα που μας απασχολεί σαν δημότες και έθεσα ήταν για το κλάδεμα των δένδρων και το μάζεμα των κλαδιών. Ζητήθηκε από την δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει, γιατί δεν μαζεύονται άμεσα τα κλαδιά και τα βρίσκουμε πεταμένα στο δρόμο ή σε οικόπεδα λες και είναι χωματερές, όπως για παράδειγμα στο Ηλιακό Χωριό και στην Χρ. Σμύρνης 63Β; Δεν έχουμε προσωπικό; Δεν έχουμε μηχανήματα; Ας μας δώσουν υπεύθυνα τουλάχιστον ένα χρονοδιάγραμμα και να τα βάλουν σε μέρη που να μην είναι επικίνδυνα.
Ενημέρωσα επίσης το δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα που έχει προκύψει στους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού με την ξαφνική απόφαση καταβολής δαπανών για ζεστό νερό για την περίοδο 1/5/2012-30/9/2016. Μια περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε θέρμανση και έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον τρόπο που θα το διαχειριστούν οι πολίτες και την βοήθεια της δημοτικής Αρχής. Ο εκτελών χρέη Δημάρχου ενημέρωσε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και, σε ό,τι χρειαστούμε, ο Δήμος θα βοηθήσει. Κρατάμε μικρό καλάθι. Εξάλλου, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μας πουλήσουν…
Τέλος, ζητήσαμε να ενημερωθούμε από την δημοτική Αρχή για το εάν υπάρχει απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο για την πρόταση του δημάρχου στη ΔΥΠΑ για δωρεά των 12 καταστημάτων, του «Μελίνα Μερκούρη» και του ισογείου του κτηρίου G στον Δήμο. Όπως και για το τι εννοεί ότι τα ζήτησε για «ευάλωτες κοινωνικά ομάδες»; Φυσικά, δεν λάβαμε καμία απάντηση και πάλι.
Τα προβλήματα αντί να μειώνονται, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται. Τα μέλη της δημοτικής Αρχής, μετά την απόφαση του δημάρχου να μην συμμετέχει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ψάχνουν να βρουν άλλο χώρο και προτιμούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους κόβοντας πίτες από το να ακούσουν τα προβλήματα των πολιτών. Όσοι παραβρίσκονται, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, προτιμούν να μην απαντήσουν καν στα ερωτήματα μας.
Αύριο, αυτοί οι άνθρωποι θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών, που όλα αυτά τα χρόνια απαξιώνουν .

 

 

 

 

Τιμήσαμε την Ημέρα της Γυναίκας μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών

 

 

Στην γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και στελέχη της παράταξης «δήμος Μπροστά+».
Η φετινή γιορτή έγινε σε χώρο εστίασης στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και παρόντες ήταν τα μέλη Ιορδάνης Βογιατζόγλου, Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, Νίκη Δούκα, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Αθανασία Κωστάκου, Βασιλική Μαντζαβέλα, Κώστας Ξανθόπουλος, Σπυριδούλα Σίννη, Μαρία Φαραστέλη και Αντώνης Χαριτάκης.
Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά:
«Είναι πάντα χαρά μας να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γυναικών της πόλης μας. Τα φετινά χαμόγελα, δυστυχώς, είναι αρκετά μουδιασμένα, καθώς, το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη είναι πολύ πρόσφατο και δεν είναι δυνατόν να σβήσει έτσι εύκολα από τη μνήμη. Η σημερινή ημέρα δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για να βρεθούμε και να γιορτάσουμε. Είναι μια ημέρα μνήμης και υπενθύμισης των αγώνων των γυναικών για εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στην κοινωνία, στην εργασία, στην εκπαίδευση και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Συλλόγου, Χριστίνα Χαριτάκη, καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική δουλειά τους. Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία!».

 

Πάντα παρόντες στο πλευρό όσων προσφέρουν

Ευαισθητοποιημένος για θέματα κοινωνικής προσφοράς και πάντα παρών στο πλευρό όσων προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πιτας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.

Τον κ. Ψυχάλη συνόδευσε η εκπρόσωπος Δ.Σ. ΚΟΙ.Π.Α.Π & υπεύθυνη δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφία Γουναροπούλου και μαζί εξέφρασαν πολλά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Σικιαριδείου Ιδρύματος κα Κορίνα Λιούτα και σε όλο το ΔΣ για όσα προσφέρουν στους ωφελούμενους του Ιδρύματος και τις οικογένειές τους.

Το Σικιαρίδειον Ίδρυμα βρίσκεται στο Μαρουσι. Ιδρύθηκε το 1939 από την οικογένεια του Βασιλείου Σικιαρίδη αρχικά ως ορφανοτροφείο & πρεβαντόριο & από το 1971 λειτουργεί ως κέντρο κατάρτισης- εκπαίδευσης νέων με νοητική υστέρηση από 14 ετών & άνω. Σήμερα καταρτίζονται – εκπαιδεύονται γύρω στα 80 άτομα

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την προσφορά του Σικιαρίδειου Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια. Το Διοικητικό Συμβούλιο, το εξειδικευμένο προσωπικό του, οι εθελοντές και όλοι όσοι συμμετέχουν στα προγράμματα, αποτελούν παραδείγματα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας για την ομαλή κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην Πρόεδρο για τις ανάγκες κατάρτισης των παιδιών και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί για την στήριξη αυτής της σπουδαίας προσπάθειας».

Παρόντες στο γλέντι του Συλλόγου Ηπειρωτών

 

Μαρία Μαρήλια Νικολαΐδου: Βγάζουμε τις «μάσκες», προχωράμε μπροστά με πρόσωπα φανερά

Η Κυριακή της Αποκριάς είναι η κορύφωση της καρναβαλικής περιόδου, όπου όλοι ξεφαντώνουν, διασκεδάζουν και χαίρονται τη ζωή με χορούς, τραγούδια και διονυσιακή διάθεση. Είναι μια παραδοσιακή γιορτή που μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά, να ανταλλάξουμε ευχές και πειράγματα και να γίνουμε πάλι παιδιά. Το αξίζουν όλοι και ευχόμαστε να το πράξουν.
Στον Δήμο μας, παρά το γεγονός ότι έχουμε και τους χώρους και τις δυνατότητες, πέρα από τις επιμέρους αποκριάτικες εκδηλώσεις και χορούς των συλλόγων μας, δεν υπάρχει μια οργανωμένη γιορτή για όλη την πόλη καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου της Αποκριάς. Αντίθετα, σε πολλές πόλης της χώρας, αλλά και σε όμορους Δήμους, οργανώνονται κάθε χρόνο μεγάλες, κεντρικές γιορτές και παρελάσεις, όπου συμμετέχουν όλοι οι δημότες και έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί. Ελπίζουμε, σύντομα στο μέλλον να υπάρξει η πρωτοβουλία ώστε τα επόμενα χρόνια να οργανώνεται και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μια μεγάλη, κεντρική, καρναβαλική παρέλαση, όπου όλοι μαζί να ανταμώσουμε και να γιορτάσουμε, προσκαλώντας και επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης μας.
Τέλος, μια που την περίοδο αυτή, οι μεταμφιέσεις έχουν την τιμητική τους, θα ήταν ευχής έργο, από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, οι «μάσκες» να βγουν και να προχωρήσουμε μπροστά, με φανερά πρόσωπα και χαμόγελα για το καλό της πόλης μας. Στην παράταξη «δήμος Μπροστά+» αυτό είναι φιλοσοφία ζωής. Χωρίς μάσκες, χωρίς προσωπεία, με πρόσωπα φανερά, καθαρά, με όρεξη για δουλειά και δημιουργία, χωρίς διαχωρισμούς σε «ημέτερους» και «αντιπάλους», κοιτάζουμε όλους στα μάτια και δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά για να αλλάξει η εικόνα στον Δήμο.
Στόχος μας είναι να κάνουμε την Λυκόβρυση και την Πεύκη μια όμορφη, ασφαλή και προσβάσιμη πόλη, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν να την επισκέπτονται, να ζουν και να εργάζονται. Δεν χρειαζόμαστε να… μεταμφιεστούμε σε κάτι που δεν είμαστε για να το πετύχουμε. Έχουμε όραμα, σχέδιο και δεν σταματούμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να το πετύχουμε.
Καλά Κούλουμα σε όλους!

Παρουσιάζουμε στους δημότες το πλάνο μας για βελτίωση της καθημερινότητας

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις γειτονιές της Κάτω Πεύκης είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις. Αυτό είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και στελέχη της παράταξης «δήμος Μπροστά+», που συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στη συμβολή των οδών Κορίνθου & Λέρου.
Οι δημότες αναφέρθηκαν στα πολλά και σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν, με κυ-ριότερα την ασφυκτική έλλειψη θέσεων στάθμευσης, την πλημμελή καθαριοτητα και τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό, ενώ μείζον θέμα για την περιοχή, είναι η διακοπή των δρομολο-γίων της δημοτικής συγκοινωνίας κατά τις απογευματινές ώρες. Πρόβλημα, μάλιστα, πα-ρατηρείται και σε επίπεδο ασφάλειας, καθώς η απουσία ελέγχου, οδηγεί στο φαινόμενο πολλοί οδηγοί να αγνοούν την οδοσήμανση και να κινούνται αντίθετα στους δρόμους, με συνέπεια να εγκυμονούν κίνδυνοι για τροχαία ατυχήματα.
Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε.

«Η Κάτω Πεύκη, όπως και η περισσότερες γειτονιές της πόλης μας, πονά. Οι κάτοικοι ζη-τούν άμεσες λύσεις. Δεν είμαστε εδώ μόνο για να καταγγέλλουμε. Συνεχίζουμε να ακούμε και να καταγράφουμε προβλήματα, να συζητάμε τις ανάγκες και να σχεδιάζουμε παρεμβά-σεις. Παρουσιάζουμε βήμα προς βήμα το πλάνο μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με άμεσες επενδύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Καλούμε τους δημότες να μας εμπιστευθούν!»

Σεβόμαστε όλους όσοι κρατούν τον Δήμο μας ζωντανό!

Τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό του Δήμου για όλα όσα προσφέρουν σε δύσκολες συνθήκες και με πενιχρά μέσα εξέφρασε στο μήνυμά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Παναγιώτης Μπόλλας, η εκπρόσωπος Δ.Σ. ΚΟΙ.Π.Α.Π & υπεύθυνη δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφία Γουναροπούλου, καθώς και τα μέλη της παράταξης Βασίλης Γρυλλής, Χαράλαμπος Καρανάσος, Ελένη Μανδαμαδιώτου, Μαρήλια Νικολαϊδου και Σπυριδούλα Σίννη.

Κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στο προσωπικό του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας σε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και όλους όσοι προσέφεραν με την ζωή τους, ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ενώ, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Αντιλαμβάνομαι ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, που εργάζεστε σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες με μειωμένο προσωπικό και υποδομές που κατά την προηγούμενη δεκαετία περιορίστηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Με τον κύριο Δήμαρχο όλοι γνωρίζετε ότι έχουμε διαφωνήσει. Όμως, αντιλαμβανόμαστε ότι επιδιώκουμε το κοινό καλό από διαφορετικές οπτικές.
Θα ήθελα να σταθώ στο προσωπικό. Μόνιμο προσωπικό, συμβασιούχους, μπλοκάκια, με κάθε τρόπο που προσφέρετε στον Δήμο. Θα ήθελα να δεσμευτώ πως, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε μετά τον Οκτώβρη, θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου: «Απαραίτητη η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα»

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (σ.σ. 11-12/2) παρατηρήθηκε πεταμένο πλήθος λαμπτήρων φθορισμού τύπου σωλήνα, πίσω από τους κάδους οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης που βρίσκονται μπροστά από το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, παρατεταγμένοι μέσα στο αλσάκι που αποτελεί προέκταση του δάσους Κάσδαγλη. Να σημειωθεί ότι το πλησιέστερο σημείο φωτοκύκλωσης βρίσκεται στα 50 μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο, στον ειδικό χώρο που περιέχεται σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας.

Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες είναι χαρακτηρισμένοι ως επικίνδυνα υλικά, λόγω του υδραργύρου που περιέχουν και, σύμφωνα με τους νόμους 4042/12, άρθρο 66 και 4819 ΦΕΚ 129/Α/23.07.2021, η απόρριψή τους σε χώρο που δεν προορίζεται για τον σκοπό αυτό επιφέρει ποινικές κυρώσεις, οι οποίες αυξάνονται όταν η απόρριψη λαμβάνει χώρο σε πάρκα, άλση, δασικές εκτάσεις κλπ.

Ως δημοτική παράταξη πιθανολογούμε ότι οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες, δεδομένου του μεγάλου αριθμού τους, δεν προέρχονται από απλή οικία, αλλά από κάποιον χώρο μαζικής χρήσης, όπως είναι για παράδειγμα ένα σχολείο.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διερευνηθεί από την Δημοτική Αρχή ποιος πέταξε τους λαμπτήρες στο συγκεκριμένο σημείο. Ένας τρόπος διερεύνησης θα ήταν, για παράδειγμα, να ελέγξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου την πιθανότητα το σχολείο που βρίσκεται κοντά να προέβη σε αντικατάσταση λαμπτήρων πρόσφατα και, στην περίπτωση αυτή, να διερευνηθεί ποιος ανέλαβε την αλλαγή και την απόρριψή τους.
Επίσης, είναι αναγκαίο, ανεξάρτητα από την διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, τα δημοτικά κτήρια στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων, να ανακυκλώνουν τους λαμπτήρες τους με συντονισμένο τρόπο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται τακτικά εκστρατείες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών και των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας, ως προς την σωστή διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων τους.
Στην εποχή της περιβαλλοντικής κρίσης η ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της παρούσας οικολογικής αναλγησίας και την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Πάντα παρόντες στο πλευρό του Συλλόγου Μικρασιατών

Στην όμορφη γιορτή του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» για την κοπή της πίτας, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και στελέχη της παράταξης «δήμος Μπροστά+».
Κατά την παρουσία μας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Γαζεπίδη και τα μέλη του ΔΣ και να τους συγχαρούμε για την εξαιρετική δουλειά του Συλλόγου.
Παρόντες ήταν τα μέλη Μαρίνα Μαγκουρίλου, Σοφία Γουναροπούλου, Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, Μαρήλια Νικολαΐδου, Μαρία Τραγάδη, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Αθανασία Κωστάκου, Κώστας Ξανθόπουλος, Δημήτρης Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Αγγελικόπουλος, καθώς και αρκετοί φίλοι της παράταξης, οι οποίοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην ομάδα μας.
Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε:
«Έχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντικό είναι το έργο του Συλλόγου Μικρασιατών στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Έναν αιώνα μετά την πιο “μαύρη” σελίδα της νεότερης Ιστορίας του τόπου μας, ο Σύλλογος εκτελεί με τον καλύτερο τρόπο το ιερό χρέος μας να διατηρούμε ζωντανό τον μικρασιατικό πολιτισμό. Η πόλη μας, άλλωστε, έχει έντονο προσφυγικό στοιχείο και το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να μην ξεχαστούν οι πατρίδες των προγόνων μας και να μεταφέρουμε στη νέα γενιά το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ να χαθούν από τη μνήμη μας. Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο Γιώργο Γαζεπίδη και τα μέλη του ΔΣ. Είναι αυτονόητο πως θα είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε το έργο τους, όπως σε όλους τους φορείς του πολιτισμού στον Δήμο μας».

 

Μαρίνα Μαγκουρίλου: Παιδικός καρκίνος : Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Κάθε ημέρα, μια ελληνική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη στην Ελλάδα με το πρόβλημα του παιδικού καρκίνου. Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε χρόνο 300 με 350 παιδιά στη χώρα μας παρουσιάζουν καρκίνο, με  κυριότερες μορφές τη λευχαιμία και τους όγκους στον εγκέφαλο. Τα καλά νέα είναι ότι σε μεγάλο ποσοστό οι περισσότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι ιάσιμες. Τα κακά νέα είναι ότι οι παιδικοί καρκίνοι δεν προειδοποιούν έγκαιρα.

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, η θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, έρχεται να μας θυμίσει την άβολη αυτή αλήθεια και να μας ευαισθητοποιήσει σε ένα θέμα που πιθανά να απασχολήσει κάποτε και το δικό μας σπιτικό.

Παρόλο που οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς,  η Πολιτεία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, εργάζονται ήδη για τη στελέχωση των ειδικών νοσοκομειακών τμημάτων με εξειδικευμένο προσωπικό,  για τον εξοπλισμό τους με τις πιο προηγμένες φαρμακευτικές θεραπείες και για αξιόπιστες εργαστηριακές αναλύσεις και έγκαιρες διαγνώσεις, η παρουσία της κοινωνίας θα πρέπει να είναι ενεργή και αδιάλειπτη, γιατί το έργο είναι τιτάνιο. Όλοι οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή, με όποιον μικρό ή μεγάλο τρόπο μας είναι δυνατό.

Είτε στηρίζοντας τις οικογένειες που πάσχουν, είτε συμμετέχοντας σε συλλόγους και φορείς που τις υποστηρίζουν, είτε με δωρεές προς διεθνείς και εγχώριες ερευνητικές πρωτοβουλίες, είτε ως δότες αίματος και μυελού των οστών, η προσφορά μας είναι πολύτιμη και απαραίτητη.

Ο Δήμος μας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και προς την κατεύθυνση αυτή και να δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως ο παιδικός καρκίνος. Δεν είναι στο χέρι μας να εξαλείψουμε την αρρώστια και το θάνατο, μπορούμε όμως να απαλύνουμε τον πόνο και  να δώσουμε κουράγιο και ελπίδα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους που υποφέρουν.

 

Καλωσορίζουμε τη Νίκη Δούκα: Νέα πρόσωπα, φρέσκιες ιδέες για το Δήμο μας

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέα πρόσωπα στην ομάδα μας, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη να δουλέψουν σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας. Υποδεχόμαστε, τη Νίκη Δούκα, μια νέα 25 ετών, που ζει και μεγάλωσε στην Πεύκη. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνεχίζει την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση μέσω προγραμμάτων κατάρτισης στην διοίκηση-οικονομία και το Digital Marketing. Έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο του Real Estate ως μεσίτρια ακινήτων, καθώς και ως υπεύθυνη του Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, ενώ διαθέτει επαγγελματική εμπειρία και στα παρακάτω σε μία συνοπτική αναφορά: marketing προϊόντων, οργάνωση γραφείου, υπάλληλος εστίασης, πωλήσεις υπηρεσιών.

Όπως λέει η ίδια: «Η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2019 με αφορμή το ενδιαφέρον μου για κοινωνικά ζητήματα, συλλογική δράση και κοινωνική πολιτική η οποία να στοχεύει σε αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω δράσεων και μεταρρυθμίσεων των θεσμικών οργανισμών. Συμμετέχω στην δράση του συνδυασμού Δήμος Μπροστά+ λόγω της εμπιστοσύνης μου σε ανθρώπους ικανούς, εργατικούς και καταρτισμένους να αναλάβουν με πρωτοβουλίες και ορθολογική διαχείριση την διοίκηση του Δήμου αποτελεσματικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ