Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συνέντευξη του Τ. Μαυρίδη: “Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης Επιχειρεί(ν) και στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει θέσει την στήριξη της επιχειρηματικότητας ανάμεσα στις κεντρικές προτεραιότητες της. Αυτό μας τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, κ. Τάσος Μαυρίδης, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε με αφορμή την διοργάνωση της 1ης Επιχειρηματικής Συνάντησης τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στον «Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης».

Κύριε Δήμαρχε, πλησιάζει η διοργάνωση της 1ης Επιχειρηματικής Συνάντησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ποιος ο στόχος σας από αυτήν την δράση του Δήμου;
Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στον «Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης» και έχει ως στόχο την ανάπτυξη σχέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν να προχωρήσετε σε αυτήν την διοργάνωση;
Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης αφού πέτυχε την οικονομική του αυτοδυναμία και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων περνά σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας επιδιώκοντας την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης. Για αυτή την περίοδο με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου, έχουμε θέσει τη στήριξη της επιχειρηματικότητας ανάμεσα στις κεντρικές προτεραιότητες και ιδιαίτερα τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις της πόλης μας και να δημιουργηθούν νέες.

Οι πολίτες που θα παραβρεθούν για ποια ζητήματα θα μπορέσουν να ενημερωθούν;
Προσκεκλημένοι είναι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης. Έχουμε προσκαλέσει εξαιρετικούς ομιλητές, με κριτήριο το ενδιαφέρον που θα έχουν οι ομιλίες τους για τους επιχειρηματίες της πόλης μας. Επίσης πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι καλύτερα, να χτίσουμε σχέσεις συνεργασίας και να εξετάσουμε συνέργειες που θα τονώσουν την ανάπτυξη.

Αυτή η δράση θα είναι η πρώτη σε ένα γενικότερο πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο Δήμος, σε σχέση με το Επιχειρείν;
Οι Δήμοι στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν έχουν σημαντικές αρμοδιότητες που να αφορούν το στήριξη του επιχειρείν. Από την επαφή μαζί τους γνωρίζουμε ότι τα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της πόλη μας, έχουν να κάνουν κυρίως με την αυξημένη φορολογία και τη γραφειοκρατία. Αλλά και προβλήματα και θέματα καθημερινότητας της λειτουργίας τους, που είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις.
Επίσης θέλουμε, πέραν από το να επιλύουμε τοπικά ζητήματα που προκύπτουν και είναι εντός των αρμοδιοτήτων μας, να μεταφέρουμε προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία θέσεις και απόψεις των συμπολιτών μας. Για αυτό ξεκινάμε αυτές τις συναντήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Πόσο σημαντική είναι η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας για τον Δήμο και την πόλη;
Όπως είπα και προηγουμένως, περνάμε σε μια φάση εξωστρέφειας και τόνωσης της τοπικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αλλά και τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα με στόχο την διευκόλυνσή τους αλλά και την δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας. Άλλωστε η λελογισμένη και βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, στη νομιμότητα και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, απαιτεί κυρίως ανοικτό μυαλό και ανοικτά μάτια.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Media Α. Κατωπόδης είναι χορηγός επικοινωνίας της σημαντικής αυτής διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ