Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συνάντηση της “Λυκόβρυσης – Πεύκης 2020” με την Ένωση Γονέων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 12 Οκτωβρίου 2017 Πέμπτη συναντήθηκε ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Κίνησης “Λυκόβρυση – Πεύκη 2020” με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του δήμου. Στη συνάντηση ήταν παρόντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κίνησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Κελέκης Νίκος και αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα με σκοπό να ενημερωθεί η Δημοτική Κίνηση για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία της πόλης είτε σε διδακτικό προσωπικό είτε στην υλικοτεχνική τους υποδομή.
Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Κελέκης ενημέρωσε ότι η σχολική χρονιά από πλευράς διδακτικού προσωπικού ξεκίνησε αρκετά ομαλά με πολύ λίγες ελλείψεις, δασκάλων και καθηγητών και οι οποίες, όπως ανέφερε με την πάροδο του χρόνου καλύπτονται συνεχώς. Αυτό ακριβώς το τελευταίο χαροποίησε ιδιαίτερα, διότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα το οποίο όμως σταδιακά αλλά σύντομα επιλύεται.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική υποδομή των Σχολείων και στις προγραμματισμένες από το Δήμο επισκευές στα Σχολεία, “οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν στον προβλεπόμενο χρόνο, αλλά ξεκίνησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας φυσικά κάποια προβλήματα λειτουργίας των Σχολείων”.  Αναφέρθηκε για παράδειγμα η επισκευή των τουαλετών των καθηγητών στο Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης. Επίσης, μίλησε για τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν τόσο στο γραφείο του κου Δημάρχου με τον ίδιο προσωπικά, όσο και με τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κο Νικολιδάκη. Όπως αναφέρθηκε ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε πως, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου, θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των Σχολείων, όπως αυτό της τροποποίησης των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ώστε να διευκολύνονται οι μαθητές που διακινούνται με αυτήν, ιδιαίτερα κατά τις ώρες που οι μαθητές προσέρχονται ή αποχωρούν από τα σχολεία τους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Αντιδήμαρχο του πρότειναν  τα χρήματα για τις επισκευές των Σχολείων να μην τα διαχειρίζεται η Τεχνική Υπηρεσία αλλά να δίνονται στις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία και γνώση των θεμάτων και έτσι θα αποφεύγονται οι καθυστερήσεις. Πάγιο από ετών το αίτημα αυτό της Ένωσης Γονέων το οποίο όμως δεν έχει μέχρι τώρα ικανοποιηθεί.
Ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της Κίνησής κ. Παναγιώτη Ιωάννου  εάν υπάρχουν άποροι και ενδεείς μαθητές στα σχολεία του Δήμου, απήντησαν πως το θέμα είναι πολύ λεπτό και απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς τόσο από το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων, όσο και από τους Συλλόγους Γονέων. Δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και με αφορμή αυτή τη συζήτηση τόνισαν τη λειτουργία του κοινωνικού Φροντιστηρίου το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του εθελοντισμού φυσικά, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και με μεγαλύτερη συνέπεια, εάν είχε καλύτερη οργάνωση. Η συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό ήταν γόνιμη , υπεύθυνη και αποδοτική και από τις δύο πλευρές των συνομιλητών.
Επιπλέον, τόνισαν πως ύστερα από πρόταση της Ένωσης Γονέων προς το Δήμο αγοράστηκαν όλα τα ξενόγλωσσα βιβλία για την Α΄ Λυκείου από χρήματά του, που εξασφαλίστηκαν για το σκοπό αυτό και χαιρέτησαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση αυτή του Δήμου με τη συνεργασία τους.
“Ο χρόνος αδυσώπητος πέρασε πολύ γρήγορα, όταν μάλιστα γίνεται εποικοδομητική συζήτηση και ζητήθηκε να επαναληφθεί μια νέα συνάντηση για αργότερα. Στο σημείο αυτό ανέφεραν πως προτίθενται να οργανώσουν πολύ σύντομα ημερίδα εκπαίδευσης και ενημέρωσης όλων των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων της πόλης πάνω σε θέματα διοικητικά και οργανωτικά, διότι διαπιστώνουν πως υπάρχει έλλειμμα γνώσεων. Αυτό το τελευταίο ενθουσίασε την Κίνηση και τους προτάθηκε και η βοήθεια μας, αν χρειαστεί για την επιτυχία της ημερίδας αυτής. Αφού ευχαριστήσαμε όλους για την εποικοδομητική αυτή συνάντηση και φιλοξενία, τους διαβεβαιώσαμε πως είμαστε δίπλα τους να βοηθήσουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί”, καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ