Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Συνάντηση του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης με Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ για τα σχολικά κτήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, όπου συναντήθηκε με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ ΑΕ ( πρώην ΟΣΚ) κ. Ιωάννη Χαρωνίτη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και για τα οποία έχουν κατατεθεί σχετικά αιτήματα από πλευράς του Δήμου.
Το πρώτο θέμα ήταν η κατασκευή του 6ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, για το οποίο ζητείται η επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης και κατασκευής του έργου.
Επίσης, συζητήθηκαν οι εργασίες αναδιαρρύθμισης του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης για τις οποίες έχει εκπονηθεί προμελέτη από τον Δήμο, ενώ έχει ζητηθεί η έκδοση από τις υπηρεσίες της ΚτΥπ ΑΕ της σχετικής οικοδομικής άδειας και η οικονομική συνδρομή της ΚτΥπ για την υλοποίηση του έργου.
Συζητήθηκε ακόμη η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε σχολικά κτήρια που δεν διαθέτουν και πιο συγκεκριμένα για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, την παλαιά πτέρυγα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης και το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, των οποίων τα κτήρια δεν διαθέτουν αίθουσες στο ισόγειο ικανές να φιλοξενήσουν μαθητές με προβλήματα κινητικότητας. Εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης, η συμβολή της ΚτΥπ είναι απαραίτητη τόσο για την έκδοση της οικονομικής άδειας (ως ιδιοκτήτης των κτηρίων) όσο και για την τεχνική υποστήριξη, καθώς τα περισσότερα από τα κτήρια αυτά είναι προκατασκευή και η τοποθέτηση εξωτερικού ανελκυστήρα απαιτεί παρεμβάσεις σε φέροντα στοιχεία.
Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών μονάδων (1ο Λύκειο Πεύκης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, Λύκειο Λυκόβρυσης) που σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία είναι τα πλέον ενεργοβόρα κτίρια. Οι υπηρεσίες του Δήμου ήδη εκπονούν μελέτη ενεργειακών παρεμβάσεων (εξωτερική θερμομόνωση και μόνωση δώματος, αλλαγή κουφωμάτων, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και παρεμβάσεις στα Η/Μ), ωστόσο, δεν δύναται να προχωρήσει σε καμία ενέργεια (π.χ. υποβολή προς χρηματοδότηση, έκδοση άδειας, δημοπράτηση κτλ.), καθώς ιδιοκτήτης είναι η ΚτΥπ ΑΕ.
Τέλος, συζητήθηκε η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σχολικών κτηρίων, καθώς σύμφωνα με τις πρόσφατες αναρτήσεις των πινάκων του Κτηματολογίου τα σχολικά κτήρια του Δήμου ανήκουν στην ΚτΥπ ΑΕ. Αυτό δυσχεραίνει την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας στα σχολικά κτήρια, τις εργασίες της ετήσιας συντήρησης των σχολικών κτηρίων αλλά αποκλείει τη δυνατότητα του Δήμου να ωριμάσει μελέτες εκτεταμένων ενεργειακών αναβαθμίσεων σε σχολεία και να υποβάλλει αντίστοιχα αιτήματα χρηματοδότησης.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Χαρωνίτη μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Σε επίπεδο έργων, συντηρήσεων, νέων προτάσεων για ένταξη νέων έργων κάλυψης αναγκών σχολικών κτιρίων καθώς και πιθανές συνεργασίες σε νέες προσκλήσεις προγραμμάτων αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας και αισθητικής βελτίωσης των κτιρίων μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Η προσπάθεια μας για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών συνεχίζεται και για αυτό τον λόγο αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης και συνεργασίας, καθώς η νέα γενιά του Δήμου μας είναι κεντρική μας προτεραιότητα».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ