Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου η Μαρίνα Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου για την 25η Μαρτίου σε Λυκόβρυση και Πεύκη, συμμετείχε η κα Μαρίνα Πατούλη μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς και αυτοδιοικητικούς, αλλά και πλήθος συμπολιτών της.

Παράλληλα, ως πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων κατέθεσε στεφάνι στη Λυκόβρυση και την Πεύκη, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων αγωνιστών του εθνικού απελευθερωτικού Αγώνα.

Για την αναγκαιότητα μιας νέας εθνικής παλιγγενεσίας ενάντια σε κάθε μορφή υποδούλωσης και καταδυνάστευσης, που θα προάγει τις διαχρονικές αξίες της ενότητας, της ομοψυχίας, της αδελφοσύνης και της δημοκρατίας έκανε λόγο η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος του Ομίλου για τη UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, από τον χώρο του Ηρώου στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Εκπροσωπώντας την εκπαιδευτική κοινότητα, ως εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, η κ. Πατούλη εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της Ημέρας, εστιάζοντας στο επίτευγμα που συντελέστηκε στην ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη να υπάρξει και σήμερα μια αντίστοιχη εθνική αφύπνιση.

Μεταξύ άλλων η κα Πατούλη δήλωσε: «Για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου δεν πρέπει να είναι μια απλή επέτειος, αλλά να αποτελεί έναυσμα για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς μας. Του ρόλου που ως κράτος θέλουμε να διαδραματίσουμε στη σύγχρονη διεθνή τάξη πραγμάτων».

Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σπουδαίο και διακριτό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821 η Εκκλησία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία ήταν η μοναδική οργανωμένη δύναμη, η οποία κατάφερε να διαφυλάξει τη γλώσσα, την παράδοση, την εθνική αυτοσυνειδησία και την ιστορία μέσα στα στήθη των υπόδουλων Ελλήνων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ