Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην ποδηλατική δράση στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τ. Μαυρίδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον συμβολικό ποδηλατικό περίπατο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης.

Στη δράση που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου συμμετείχαν και άλλοι Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από το Δημαρχείο της Αθήνας, και κατέληξαν στην είσοδο του Εθνικού Κήπου. Το παρών έδωσε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ανακοίνωσε κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων, καθώς και στην παροχή «οικολογικού μπόνους» για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Βάρης –Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη και του Δημήτρη Παπαστεργίου να συμμετέχω με άλλους συναδέλφους Δημάρχους σε αυτή την ποδηλατάδα. Γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας στην Αυτοδιοίκηση για την υιοθέτηση ενός πιο ανθρώπινου μοντέλου ζωής στα αστικά κέντρα στην μετά κορωνοϊό εποχή. Με περισσότερο ποδήλατο, που μπορεί να είναι μέσο όχι μόνο για αναψυχή, αλλά και για μετακίνηση και με περισσότερο περπάτημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ