Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Σε μωβ κάδους συνεχίζεται η ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων που λειτουργεί στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης από τον Φεβρουάριο του 2019.

Ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής έχει αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 150 τόνοι, εκ των οποίων οι 71,17 τόνοι μέσα στο 2021.

Σε αυτά τα 30 σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία. Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υπάρχει ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο.

Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων που συνηθίσαμε να βλέπουμε, ανανεώνονται σταδιακά με μωβ, από την εταιρεία Recyxom σε όλη την Ελλάδα, επειδή άλλαξε η σχετικά νομοθεσία. Αυτό είναι και το μοναδικό που αλλάζει στη διαδικασία.

Έτσι, συνεχίζουμε να τοποθετούμε στους κόκκινους και στους μοβ κάδους, τα ενδύματα και τα υποδήματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η ομάδα της εταιρείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ενημερωτικό video σε αυτό τον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=rjNE-TADfPM

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ