Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ρεκόρ ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους τρεις τόνους άγγιξε η πρώτη ποσότητα χαρτιού που συγκέντρωσαν τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συμμετέχοντας ενεργά στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα «Green Angels».

Πρόκειται για μια προσπάθεια που στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και την ενθάρρυνση των μαθητών, προκειμένου κανένα χαρτί να μην καταλήγει στα σκουπίδια. Για τον λόγο αυτό και για πρώτη φορά, έχει τοποθετηθεί ένας χάρτινος κάδος σε κάθε σχολική τάξη, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα λύκεια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ανακυκλώνουν εύκολα και γρήγορα.

Το εναρκτήριο σύνθημα της δράσης δόθηκε στις αρχές του έτους με την τοποθέτηση των χάρτινων υποδοχέων και την ενημέρωση των μαθητών τάξη – τάξη. Η ανταπόκριση μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακή, καθώς μέσα στους πρώτους μήνες οι μαθητές συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Επόμενη αποστολή είναι η συγκέντρωση παλιών κατεστραμμένων βιβλίων προκειμένου να δοθούν για καλό σκοπό. Μαζί με την ποσότητα από πλαστικά καπάκια που έχουν ήδη συλλεχθεί από πολλά σχολεία, στόχος είναι η «μετατροπή» τους σε αναπηρικά αμαξίδια τα οποία θα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ