Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Π. Ιωάννου: «Πύρνα, ένα όραμα, ένα όνειρο πολλών χρόνων, γίνεται πραγματικότητα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κείμενο του Αντιδημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Παναγιώτη Ιωάννου:

Η περιοχή της Πύρνας Λυκόβρυσης είναι μια γραφική περιοχή της πόλης μας μέσα στα δέντρα και το φυσικό κάλλος, κατάλληλη για περιπάτους και χαλάρωση για τους Δημότες μας, που και με το κτύπημα του κορωνοϊού πέρασαν δύσκολα το τελευταίο διάστημα.

Με το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και το πανέμορφο τοπίο ήταν μια πιθανή εκδρομή μέσα στη πόρτα μας, από τον οικισμό και τη λεωφόρο και τα αυτοκίνητα, το πέρασμα σε μια άλλη πραγματικότητα.

Όμως δυστυχώς για πολλά χρόνια δεν είχε προσεχθεί, δεν είχε φροντισθεί ή καθαρισθεί και δεν είχε αξιοποιηθεί παρά ελάχιστα.

Ήταν όραμα από πολλά χρόνια, κοινό όνειρο η φροντίδα και αξιοποίηση της περιοχής αυτής χωρίς να αλλοιωθεί ο περιβάλλοντας χώρος

Την αναδείξαμε, την φροντίσαμε, εκτελέσαμε εργασίας συντήρησης (βαψίματα κλπ.), διοργανώσαμε εκδηλώσεις, την εντάξαμε στους χάρτες αναζήτησης της Google (Google Maps), δημιουργήσαμε βίντεο με οδηγίες πλοήγησης και καθοδήγησης ενός οδηγού για την πρόσβαση σε αυτήν, τοποθετήσαμε σήμανση για την καθοδήγηση προς τον Αγ. Σπυρίδωνα κλπ.

Και έφτασε η ώρα σαν μέλη της παρούσας Δημοτικής Αρχής και με τη βοήθεια εθελοντών και με την οικονομική βοήθεια φορέων μέσα από τη δράση μας της Επιχειρηματικότητας (π.χ. Αγγλικό Σχολείο St. Catherine ), καταφέραμε να προχωρήσουμε, στην τοποθέτηση πάγκων ανάπαυσης, καλαθιών απορριμμάτων κλπ., ώστε να είναι έτοιμη πλέον να αποδοθεί σαν χώρος αναψυχής για τους Δημότες μας.

Ένα όραμα, ένα πολυετές όνειρο, υλοποιήθηκε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές στους εργαζόμενους του Δήμου μας, που βοήθησαν υπό την σωστή καθοδήγηση του Αντιδημάρχου κ. Παν. Μπόλλα στην καθαριότητα και τοποθέτηση πάγκων κλπ.

Τώρα πλέον ο χώρος είναι έτοιμος για τους συμπολίτες μας. Ας τον προσέχουμε και ας φροντίζουμε όλοι μαζί για την καθαριότητα και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, προσφέροντας σε όλους τους συμπολίτες μας και τις οικογένειες την αναγκαία χαλάρωση μέσα στη πόλη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ