Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Προσφορά του Π. Ιωάννου το σιντριβάνι στο προαύλιο του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λυκοβρυσεως

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία παρουσιάζει την Παναγία μέσα σε ένα συντριβάνι από το οποίο χύνεται άφθονο νερό, να κρατάει στην αγκαλιά της τον Χριστό που ευλογεί, αποτέλεσε την ιδέα των μελών της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Δημιουργία” για την κατασκευή-προσφορά του συντριβανιού στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λυκοβρύσεως.

Μετά από συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και επικεφαλής της “Νέας Δημιουργίας” κ. Παναγιώτης Ιωάννου με τον Ιερέα του Ναού πατέρα Αναστάσιο, στην οποία παρών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και αφού εξέφρασε την επιθυμία του για την κατασκευή του σιντριβανιού, πήρε την ευλογία τους.

Άμεση ήταν η δραστηριοποίηση των μελών της δημοτικής παράταξης και όχι μόνο, με πρωτεργάτη τον κ. Π. Ιωάννου.

Πρώτο μέλημα ήταν ο σχεδιασμός και στη συνέχεια η εύρεση του κατασκευαστή, με βασική προϋπόθεση την τήρηση όλων των απαιτούμενων προδιαγραφών.

 

 

Οι εργασίες προχώρησαν εντατικά με εθελοντική εργασία από τους συμμετέχοντες σε αυτές, πάντα με την προσωπική επίβλεψη του κ. Π. Ιωάννου.

Τον κύριο όγκο των εργασιών κατασκευής και διαμόρφωσης τον είχαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Νέας Δημιουργίας” κ.κ. Άγγελος Γρηγορούδης και Παναγιώτης Ψυλλάκης.

Με τις ευχές των Ιερέων, Πατέρα Αναστάσιου και Πατέρα Φίλιππου, καθώς επίσης, την αγαστή συνεργασία των Εκκλησιαστικών Επιτροπών και με την βοήθεια πολιτών που έχουν κρατήσει την ανωνυμία τους, ολοκληρώθηκε το έργο της αποπεράτωσης του συντριβανιού, το οποίο κοσμεί πλέον τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ