Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Παρέμβαση του Π. Ιωάννου για τη λειτουργία των δημοτικών επιτροπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση του επικεφαλής της “Νέας Δημιουργίας” Π. Ιωάννου για τη λειτουργία των δημοτικών επιτροπών:

“ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΕΜΑΣ.

Μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019, όσον αφορά στον τρόπο συγκρότησης των δύο βασικών επιτροπών των Δήμων, ώστε να υπάρχει πλειοψηφία του Δημάρχου, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ από στιγμή σε στιγμή σχετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μια ρύθμιση η οποία προαναγγέλθηκε ότι θα συμπεριληφθεί στην αυριανή συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.

Ως «Νέα Δημιουργία» θεωρούμε σημαντική την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση των δημοτικών παρατάξεων και συνακόλουθα της κοινωνίας της Λυκόβρυσης- Πεύκης στον μηχανισμό της λήψης των αποφάσεων.

Να υπάρξει σεβασμός στη Δημοκρατία και στην θέληση των συμπολιτών μας, μέσα από τους αιρετούς αντιπροσώπους τους. Να έχουμε όλοι λόγο για την πόλη μας.

Ζητούμε λοιπόν:

ΕΙΤΕ να αλλάξει δραστικά ο τρόπος συγκρότησης των επιτροπών οικονομικών και ποιότητάς ζωής, με την αντιπροσώπευση περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, ΕΙΤΕ να επανέλθουν οι καίριας σημασίας αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου.

Ζητούμε να πάψουν να λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς δίχως εμάς.

Και είμαστε βέβαιοι ότι αντίστοιχη θα είναι η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ