Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Πάνω από 230 πολίτες συμμετείχαν στη δράση πρόληψης αναπνευστικών παθήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινωνική δράση πρόληψης αναπνευστικών παθήσεων που διοργάνωσαν ο Δημος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας (ΙΝΕΠΥ) στην Πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης.

Εξυπηρετήθηκαν συνολικά 237 πολίτες και πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 221 rapid tests από τα οποία τα 13 διαγνώστηκαν ως θετικά.

Επιπλέον έγιναν μετρήσεις ζωτικών σημείων, που περιλάμβαναν και μέτρηση Σακχάρου σε 195 συμπολίτες εκ των οποίων είχαμε 19 αποκλίσεις φυσιολογικών τιμών, ενώ πραγματοποιήθηκε πνευμονολογική εκτίμηση από εξειδικευμένο γιατρό σε 163 συμμετέχοντες.

Στόχος της καινοτόμου δράσης ήταν η ενημέρωση του κοινού με βασικό αντικείμενο την Προαγωγή Υγείας και την Πρόληψη στον αστικό πληθυσμό. Οι μετρήσεις εκτελέστηκαν από την έμπειρη ομάδα εξειδικευμένων νοσηλευτών της εταιρείας «Νοσηλεία Τώρα» που ήταν χορηγός της εκδήλωσης, σύμφωνα με όλα τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥΥ για την πρόληψη και προφύλαξη κατά του COVID-19.

 

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής δήλωσε σχετικά: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια καινοτόμο δράση στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση το κοινού του Δήμου μας σε θέματα, όπως η προαγωγή της καλής υγείας και η σημασία της πρόληψης, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση διαταραχών της υγείας όπως οι αναπνευστικές παθήσεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε πυκνώσει τις δράσεις που αφορούν στη δημόσια υγεία, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των πολιτών, πάντα σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΙΝΕΠΥ για την εξαιρετική συνεργασία και τον χορηγό της εκδήλωσης για την υποστήριξη. Επίσης τον προϊστάμενο του Ιερού ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιωάννη, τους σεβαστούς ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τη διάθεση του χώρου, ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση»

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ