Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ο Τάσος Μαυρίδης και ο Νορβηγός Πρέσβης στην προβολή της ταινίας «Η επιλογή του Βασιλιά» στο Δημοτικό Θέατρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην προβολή της νορβηγικής ταινίας «Η επιλογή του Βασιλιά», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.

Πριν την προβολή, χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος της Λέσχης Έλλη Μήτση, στη συνέχεια ο Δήμαρχος και τέλος ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Frode Overland Andersen.

Ο κ. Μαυρίδης στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στη Λέσχη και στην Πρεσβεία για την πρωτοβουλία της προβολής και αναφέρθηκε στη συνέχιση της συνεργασίας με τη Νορβηγία σε επίπεδο πολιτισμού, αδελφοποιήσεων κ.α. ενώ έδωσε στον κ. Andersen αναμνηστικό δώρο με το Λεύκωμα του Δήμου από τον Σύλλογο «Πευκιώτικες ρίζες».

Η «Επιλογή του Βασιλιά (Kongens nei) αναφέρεται στην εισβολή του Γερμανικού Στρατού στη Νορβηγία τον Απρίλιο του 1940, αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ 2017 και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη λίστα με τις 9 επικρατούσες υποψήφιες ταινίες.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης και στον κύριο Πρέσβη για την επιλογή της εξαιρετικής ταινίας. Εύχομαι η αφορμή αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για μια συνεργασία με τη φίλη σκανδιναβική χώρα, σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, τεχνολογίας και πιθανώς στο πλαίσιο αδελφοποίησης με Δήμο της Νορβηγίας. Ο Δήμος μας έχει περάσει σε περίοδο εξωστρέφειας και προχωρά σε συνεργασίες και συνέργειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ