Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ο Παναγιώτης Ιωάννου καταγγέλλει ασέβεια προς την ελληνική σημαία από το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την παραίτησή του από Αντιδήμαρχος, ο Π. Ιωάννου κατηγορεί για ασέβεια προς το σύμβολο της ελληνικής σημαίας τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ακόμη και ανήμερα στην Εθνική μας Εορτή, την Ημέρα του ΟΧΙ και της απόδοσης τιμής στην ιστορία της πατρίδας μας, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν φρόντισε να δείξει τον δέοντα σεβασμό προς το ιερό μας σύμβολο της Ελληνικής Σημαίας και μάλιστα στο κεντρικότερο σημείο των εορτασμών, στο Ηρώο Πεσόντων, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και εγένετο η κατάθεση στεφάνων.

Η Ελληνική Σημαία στον ιστό του μνημείου ήταν μια κουρελιασμένη σημαία, για την οποία οι αρμόδιοι για άλλη μια φορά είχαν προκλητικά αδιαφορήσει να αντικαταστήσουν.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στέλεχος του Συνδυασμού μας πριν 2 χρόνια είχε προσφέρει δωρεάν ολοκαίνουριες Ελληνικές Σημαίες για όλα τα δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις του Δήμου μας, όπως αρμόζει η απότιση του δέοντος  σεβασμού προς το ιερό μας σύμβολο. Αλλά κανείς από τους υπεύθυνους του Δήμου δεν φρόντισε για την αντικατάσταση της φθαρμένης Σημαίας του Ηρώου.

Και μια και λέμε για το Ηρώο, ποιος θα φροντίσει για την αισθητική αναβάθμισή του; Όσο και να πρεσβεύουμε την λιτότητα, το Ηρώο πρέπει να απεικονίζει και να αναγράφει τα αναγκαία, είτε σαν γλυπτό, είτε σαν εικόνα και βέβαια σε καμία περίπτωση να μην έχει από πάνω του μια άθλια υπερκατασκευή σαν «ψηστιέρα».

Μήπως είναι καιρός να αναβαθμίσουμε την αισθητική μας και να αποδώσουμε τις σωστές διαστάσεις και τον δέοντα σεβασμό στην εικόνα του Δήμου μας, ξεκινώντας από το Μνημείο και την Σημαία μας;”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ