Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι μικροί μαθητές του 1ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης… ανέκριναν τον Δήμαρχο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία βίωσε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, καθώς επισκέφθηκε το 1ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, προσκεκλημένος των μικρών μαθητών του σχολείου.

Αφορμή για την πρόσκληση ήταν η εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές του πρώτου τμήματος του Νηπιαγωγείου, αναφορικά με το πόσο φιλικό προς τα ΑμεΑ είναι το σχολείο και η γειτονιά τους. Στο πλαίσιο αυτό, έφτιαξαν έναν χάρτη με τα σημεία όπου η προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες είναι ισότιμη ή χρειάζεται βελτιώσεις και προσκάλεσαν τον δήμαρχο προκειμένου να του παρουσιάσουν την έρευνά τους.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και έτσι βρέθηκε ενώπιον των μικρών μαθητών, οι οποίοι τον… βομβάρδισαν με ερωτήσεις και απορίες αναφορικά με το έργο του και την λειτουργία του Δήμου!

Στη συνέχεια, παρουσίασαν τα σημεία στο χάρτη που ζητούν να βελτιωθούν, καθώς και ζωγραφιές που ετοίμασαν με θέμα την αναπηρία, τις οποίες διάνθισαν με συγκινητικές ιστορίες που αποδεικνύουν τον υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης και συμπερίληψης που διαθέτουν.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού κα Αναστασία Κόκκαλη.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης τόνισε:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε μικρούς μαθητές και να δούμε μέσα από τα δικά τους μάτια το πώς βλέπουν την γειτονιά και τον κόσμο μας. Οι παρατηρήσεις τους ήταν εξαιρετικές και μας βοηθούν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Είμαστε πάντα ανοικτοί να ακούμε, να καταγράφουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο, όπως τον ονειρεύονται. Ευχαριστούμε θερμά για αυτή την όμορφη εμπειρία».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ