Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Νέα Δημιουργία: Παρέμβαση της Β. Καλιαντέρη για το Ηλιακό Χωριό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα του Ηλιακού Χωριού εξέδωσε η Β. Καλιαντέρη, μέλος της παράταξης “Νέα Δημιουργία” του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όπως αναφέρει:

“Το Ηλιακό Χωριό αποτελεί σήμερα μία περιοχή του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης με πολλά προβλήματα για τα οποία επιτέλους πρέπει να δοθεί η απαιτούμενη προσοχή και να πάψουν να διωνίζονται εις βάρος των κατοίκων της.

Τα σημαντικότερα εξ’αυτών θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Μη αποπερατωμένες σχολικές υποδομές για την κατασκευή των οποίων έχουν εξασφαλιστεί και εγκριθεί εδώ και πολλά χρόνια τα απαραίτητα κονδύλια.
  • Κτίριο G: Εξακολουθεί να επικρατεί ομιχλώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο πρέπει να ξακαθαριστεί άμεσα. Επιπρόσθετα και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή να αξιοποιηθούν οι χώροι του καθώς μέρος αυτού έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.
  • Να σταματήσει η πολιτική χρέωσης των κατοίκων – ιδιοκτητών από πλευράς ΕΥΔΑΠ.
  • Ύπαρξη σημαντικών χρόνιων προβλημάτων όπως έλλειψη καθαριότητας, αναξιοποίητοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και πολλά εγκατελειμένα αυτοκίνητα τα οποία αποτελούν εστία μόλυνσης.
  • Ελλιπής κοινόχρηστος φωτισμός εξαιτίας του οποίου ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημόσιας ασφάλειας.
    Ανεπαρκής συντήρηση των κοινόχρηστων κτιρικακών εγκαταστάσεων (π.χ καταστήματα) για την οποία σημαντική ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή.

 

Η κα Καλιαντέρη

 

Σε συνδυασμό με αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ραχοκοκκαλιά των προβλημάτων και μπορεί κανείς να απαριθμήσει πολλά περισσότερα. Ως Δημότης αλλά και ως κάτοικος της εν λόγω περιοχής είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ με καθέναν από εσάς έτσι ώστε όχι μόνο να τα αναδείξουμε, αλλά οι ενέργειες μας να αποτελέσουν αφετηρία για την οριστική επίλυση τους.”

 

Βασιλική Καλιαντέρη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ