Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

“Νέα Δημιουργία”: Νέες δράσεις και νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέες δράσεις και νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ενισχύουν το προεκλογικό έργο της παράταξης “Νέα Δημιουργία”.

Οι ανακοινώσεις της παράταξης του Π. Ιωάννου έχουν ως εξής:

Επίσκεψη στην διοικητή κα Β. Βαμβάτσικου του Α.Τ. Ψυχικού Φιλοθέης 

Την καθιερωμένη εδώ και χρόνια επίσκεψη πραγματοποίησε και φέτος ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου με τον φίλο και συνεργάτη του κ. Θανάση Ξυνταράκη στη Διοικητή του Α.Τ. Ψυχικού Φιλοθέης και τ. Διοικητή του Α.Τ. Λυκοβρυσης Πεύκης κ. Βασιλική Βαμβάτσικου.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε:  “Η κα Βαμβάτσικου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που άφησε εποχή στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να μην ξεχνάμε τι έχει προσφέρει.

Άνθρωποι που διατηρούν χρόνια φιλίες, μην τους φοβάσαι ποτέ.  Αντιθέτως, πρέπει να προσέχουμε τα άτομα που προσπαθούν να τις δημιουργήσουν βεβιασμένα αναλόγως τον νέο στόχο που έχουν κάθε φορά.”

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και τρόποι αντιμετώπισής τους.

 

Οι φίλοι του αθλητισμού δεν ξεχνούν 

Το απόγευμα της Κυριακής ο ιστορικός Α.Ο. Πεύκης πανηγύρισε την άνοδο του στην κορυφαία κατηγορία του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, την Α΄ ΕΠΣΑ.

Πρόκειται ασφαλώς για μία μεγάλη επιτυχία για τους αθλητές, το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση και τους φιλάθλους, τους οποίος και συγχαίρω.

Στο γήπεδο της Πεύκης πέρα από τους αγνούς φιλάθλους της ομάδας που πανηγύρισαν με την ψυχή τους, με αίσθημα απογοήτευσης είδαμε και την πέρα για πέρα υποκριτική «χαρά» κάποιων για την επιτυχία της ομάδας μας.

Είναι αυτοί που πριν λίγα χρόνια έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να χάσουμε το γήπεδο μας και να πάει στον γειτονικό Δήμο Αμαρουσίου.

Τότε σώσαμε την τελευταία στιγμή αυτή την απαράδεκτη κίνηση και τώρα τους βλέπουμε παραμονές των εκλογών να κυκλοφορούν στο γήπεδο στο οποίο ίσως να φτάσανε και με τη βοήθεια GPS….

Τόσα χρόνια δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το γήπεδο.

Και βέβαια δεν έχασαν την ευκαιρία να μοιράσουν και τα έντυπα τους.

Και ρωτάω πήγαν για να συμπαρασταθούν πραγματικά στην ομάδα μας ή να μην χάσουν την ευκαιρία να τους δούνε.

Ότι και να κάνουν όμως οι φίλαθλου και γνωρίζουν και δεν ξεχνούν…

 

Και η Αγγελική Κονιτοπούλου από την Λυκόβρυση με τον Παναγιώτη Ιωάννου

 

 

Κατάγομαι από την Νάξο. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λυκόβρυση.

Έχω διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος και ταμίας στους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Λυκόβρυσης.

Είμαι πρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο ΑΛΤΙΣ Λυκόβρυσης ( Τραμπολίνο). Εργάζομαι στην επιχείρηση που διατηρούμε με τον γιό μου Ηλία Μουσουράκη καφέ – εστίαση “local 6” στην πόλη μας.

Η συνειδητή μου απόφαση για την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί για μένα ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνδημότες μου αλλά πρωτίστως στη νέα γενιά, αποσκοπώντας στο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες και ιδανικές συνθήκες ώστε να αναβαθμιστεί ο όμορφος τόπος που ζούμε.

Ένας τόπος που θα χαρακτηρίζεται για τη συνεχή πρόοδο και ευημερία του και θα παρέχει ασφάλεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Στο πρόσωπο του Παναγιώτη Ιωάννου βρήκα τον πλέον κατάλληλο και αξιόλογο συνοδοιπόρο και είμαι πεπεισμένη ότι ενωμένοι και με ομαδικό πνεύμα θα φτάσουμε μέχρι το τέλος

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος

ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων. Πρόστιμο και φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες.

 

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης θα πρέπει να καλέσει όλους τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια της, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως “καθαρισμός”, ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δέντρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ, σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού. Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τους ενημερώσει ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

Εύη Στεφανοπούλου

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος

ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

 

Επίσκεψη στην Δ.Υ.Π.Α

 

Τον φίλο του Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν τεθεί από κατοίκους του Ηλιακού Χωριού που αφορούν στο αποχετευτικό.

Ενημερώθηκε πως πριν λίγες ημέρες έγινε συνάντηση και με το Δ.Σ του συλλόγου από το Ηλιακό Χωριό και στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υποδιοικητής κ. Γεώργιος Καραχάλιος, η Υποδιοικητής κα Ιωάννα Χορμόβα και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΥΠΑ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου πληροφορήθηκε για παράταση του χρόνου λήξης της προγραμματικής σύμβασης για το έργο αυτό, μέχρι τη λήξη της εργολαβίας (03-10-2024), καθώς επίσης για τη τροποποίηση της απόφασης ως προς το οικονομικό, την αύξηση, δηλαδή, του ποσού από 585.000€ ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) σε 600.000€ (πλέον ΦΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ιωάννου έθεσε το θέμα του κτιρίου G του Ηλιακού Χωριού και πως μπορεί να αξιοποιηθεί.

Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, μίλησαν για την πολυπλοκότητα της υπόθεσης αυτής μιας και το ισόγειο ανήκει στην ΕΥΔΑΠ και ο 1ος όροφος ανήκει στους 436 οικιστές της περιοχής.

Παρακολουθούμε το θέμα που αφορά το κτίριο G και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

 

Και ο Χαράλαμπος Ασημακόπουλος από το Ηλιακό Χωριό με τον Παναγιώτη Ιωάννου στην ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα, καταγωγή από Φιλιατρά Μεσσηνίας, είμαι 40 ετών με σπουδές στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ ηλεκτρονικός μηχανικός, γνωρίζω αγγλικά έχοντας πτυχίο lower, εργάζομαι  τώρα στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης ως υπάλληλος μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ και θα ήθελα να προσφέρω αυτοδιοικητικα στο δήμο μας όπου μένω χρόνια.

Είμαι εθελοντής αιμοδότης χρόνια στον Δήμο μας  και στην  ενορία Αγίων Αποστόλων  Πεύκης. Η αγάπη μου για τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και τους δημότες δεν μου αφήνει  άλλη επιλογή από το να κατέβω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Πιστεύω πως οι νέοι  άνθρωποι θα είναι το μέλλον αυτού του τόπου και οι λύσεις στα προβλήματα με νέες ιδέες.

Χαράλαμπος Ασημακόπουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

 

 

Το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Δήμο μας

 

 

“Έξοδος Εθνικής οδού από και προς Λυκόβρυση: ένα πρόβλημα διαδημοτικό αλλά δυσεπίλυτο μέχρι σήμερα”

Ένα από τα σημαντικότερα και δυσεπίλυτα δυστυχώς προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και οι επισκέπτες αυτής είναι η είσοδος στο κέντρο της πόλης από την Εθνική οδό.

Καθώς υπάρχει ειδική πρόσβαση (είσοδος έξοδος), η οποία διευκολύνει την προσέγγιση της περιοχής, η μετέπειτα διάσχιση της οδού Λάμπρου Κατσώνη μετατρέπεται σε εφιάλτης για τους οδηγούς δημιουργώντας συναισθήματα εκνευρισμού και αγανάκτησης λόγω αναμονής.

Αιτία της αναμονής, ιδιαιτέρα τις πρωινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες για ευνόητους λόγους θεωρούνται ως ώρες αιχμής, είναι η αδύνατη διέλευση δύο αυτοκινήτων ταυτοχρόνως εξαιτίας της στενότητας σε συγκεκριμένο σημείο κατά μήκος του δρόμου.

Ως ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και έχοντας αποδεδειγμένα δείξει ανάλογη ευαισθησία σε παρόμοια προβλήματα που υφίστανται εις βάρος της καθημερινότητας των δημοτών, δεσμευόμαστε να δώσουμε σύντομα μια εφικτή και λειτουργική λύση.

Άγγελος Γρηγορούδης

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ

 

 

 

Και η Χρύσα Ζήκα από την Πεύκη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Ιωάννου στην ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

Και η Χρύσα Ζήκα από την Πεύκη υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Παναγιώτη Ιωάννου στην ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ονομάζομαι Χρύσα Ζήκα είμαι κάτοικος στην Πεύκη από το 2006 είμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά. Έχω σπουδάσει Βρεφονηπιακά στη Σουηδία και εξασκώ το επάγγελμα. Αγαπώ την Πεύκη και θέλω να προσφέρω στο τόπο μου ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Γνωρίζω τον Παναγιώτη Ιωάννου πολλά χρόνια που είναι γνώστης των τοπικών προβλημάτων και έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει το Δήμο μας καλύτερο.

 

 

Εκκλησιασμός με τον Δημάρχου Στροβολου

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκη κ.Παναγιώτης Ιωάννου επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο Στροβόλου κ.Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και την σύζυγό του τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης .

Παρέστησαν στη θεία Λειτουργία στο τέλος της οποία ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωάννης Γκουγκόυμης υπογράμμισε τους αδιάρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Κύπρο, συνεχάρη τον κ.Ιωάννου για την πρωτοβουλία του να προτρέψει και να οργανώσει την επίσκεψη του Δημάρχου Στροβόλου στον Ιερό Ναό αλλά και για την εν γένει προσφορά του στο ενοριακό και φιλανθρωπικό έργο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα προς τιμή του Δημάρχου Στροβόλου και αντηλλάγισαν δώρα από το Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμ.Ιωάννη Γκουγκουμη και το Δήμαρχο Στροβόλου κ.Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

 

ενημερωνόμαστε για να κάνουμε τον δήμο μας σύγχρονο

 

Την 5η Διεθνή Έκθεση VERDE-TEC στο MEC Παιανίας, επισκέφτηκαν και φέτος ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Παναγιώτης Ιωάννου με υποψήφιους συμβούλους του, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην έκθεση παρουσιάζονται κάθε χρόνο οι εξελίξεις στις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις από δυναμικές εταιρείες του κλάδου, η γνώση των οποίων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη σωστή διαχείριση αντίστοιχων θεμάτων με τα οποία ασχολείται ένας Δήμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ