Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μεγάλα έργα υποδομής ξεκινούν στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 10.703.957,69€. πραγματοποιείται με την ένταξη του έργου «Ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η αίτηση είχε υποβληθεί από τον Δήμο στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας της Πεύκης και του υπογείου χώρου στάθμευσης με προϋπολογισμό 4.564.200€, η ανάπλαση περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία του Δήμου με προϋπολογισμό 2.066.667€ και η Βιοκλιματική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων που συνδέουν τις δύο Δημοτικές Ενότητες με προϋπολογισμό 5.799.067,00€.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση ένταξης έχει εγκριθεί ποσό χρηματοδότησης 341.690,69€ και εντός ενός μηνός από την ολοκλήρωση της εκπόνησης των μελετών ωρίμανσης του Υποέργου 1 και των σχετικών αδειοδοτήσεων/εγκρίσεων τους, απαιτείται η τροποποίηση Τεχνικού Δελτίου Έργου με προσθήκη των υποέργων κατασκευής.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί άλλο ένα μεγάλο εμβληματικό έργο για τον Δήμο μας, η Κεντρική Πλατεία της Πεύκης με τον υπόγειο χώρο στάθμευσης και άλλα σημαντικά έργα που αλλάζουν την εικόνα των δύο Δημοτικών μας Ενοτήτων με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ προχωρούν με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, και εξελίσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Δήμο μας. Με αυτό τον τρόπο απαντάμε στην υπονομευτική και στείρα τακτική κάποιων Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, που άλλοτε απέχουν, άλλοτε καταψηφίζουν και άλλοτε υπονομεύουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να υλοποιήσουμε έργα πνοής για τον Δήμο μας, για την πόλη της ζωής μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ