Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μήνυμα κατά της Έμφυλης Βίας από τους μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας των Δύο Φύλων και την Έμφυλη Βία, που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης.

Ομιλήτρια ήταν η κ. Αγγελική Παπάζογλου, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Προϊσταμένη του Τμήματος Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών, ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσία και γονέων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ακολούθησε σύντομη ενημερωτική συζήτηση. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με μια συγκλονιστική αφήγηση του ιστορικού των γυναικοκτονιών των τελευταίων ετών στη χώρα μας, ενώ στο τέλος οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν ένα δικό τους μουσικοθεατρικό δρώμενο, αφιερωμένο στον αγώνα για την  Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας.

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε σε νέους ανθρώπους και να τους δείξουμε τον δρόμο, ώστε όλοι μαζί να βαδίσουμε προς μια καλύτερη κοινωνία. Είναι καθήκον μας να δείξουμε όλοι μαζί σεβασμό στο συνάνθρωπο μας, που συγκυριακά έτυχε να είναι διαφορετικός από εμάς. Πάνω όλα είμαστε άνθρωποι, οφείλουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη και να προστατεύουμε τον αδύναμο. Από εσάς τη νέα γενιά, θα ήθελα να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισότητας και σεβασμού. Είμαι σίγουρος ότι το εφαρμόζετε στην πράξη, γιατί πράγματι στην πόλη μας βλέπουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αντίδρασης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Συνεχίζουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε, ώστε να στείλουμε το μήνυμα πως θα είμαστε πάντα αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας και ανισοτήτων».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ