Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Λαμπρός εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τιμώντας την ιστορική ημέρα, η πόλη είχε σημαιοστολιστεί από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ την παραμονή της επετείου, τα δημοτικά καταστήματα φωταγωγήθηκαν στα γαλανόλευκα χρώματα της ελληνικής σημαίας. 

Το πρωί της Δευτέρας, 25 Μαρτίου, τελέστηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο χώρο του Ηρώου της Λυκόβρυσης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Πεύκης κα Ελένη Κιόρογλου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς του Δήμου. Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των σχολείων και φορέων της πόλης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίας Βαρβάρας.

Η γιορτή έκλεισε με πολύ κέφι και χορό από τη Χορευτική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Μπαφαλούκου, το Σύλλογο Ηπειρωτών Λυκόβρυσης και τον Ελληνικό Χορευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Χορών με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη.

Το συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων είχε αναλάβει ο άμισθος σύμβουλος Παναγιώτης Ιωάννου. Ο κ. Ιωάννου στις 24 Μαρτίου εκπροσώπησε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Νίκος Δένδιας στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εορτασμού τους Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για όλους μας, καθώς τιμάμε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, το θάρρος και η αυτοθυσία των οποίων οδήγησαν σε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας μας. Το παράδειγμά τους αποτελεί οδηγό για όλες τις επόμενες γενιές και ένα διαχρονικό μήνυμα πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θεωρείται ακατόρθωτο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων και φορέων, αθλητές των σωματείων μας και όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλους. Χρόνια πολλά σε όλο το Έθνος!».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ