Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Κλειστά δημοτικά κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με βάση το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά στην Αττική τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ.

Ο Δήμος αναφέρει: “Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Tέλος, ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης ότι λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων δεν θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Κολυμβητήρια σε Πεύκη και Λυκόβρυση, το Γήπεδο Αντισφαίρισης (Τέννις) στην Κάτω Πεύκη και το Δημοτικό Γυμναστήριο.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ