Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η Πύρνα Λυκόβρυσης αναβαθμίζεται – Εγκατάσταση ειδικού ηλεκτροφωτισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι ενέργειες αναβάθμισης της περιοχής της Πύρνας στη Λυκόβρυση από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ιωάννου.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο ίδιος, η αρχή έγινε με την ανάδειξη του θέματος για την ύπαρξη της περιοχής αυτής φυσικού κάλλους και αναψυχής στον Δήμο και την ευκαιρία αξιοποίησής της και απόδοσής της στους Δημότες για υγιεινές οικογενειακές αποδράσεις.

Η περιοχή εντάχθηκε στους χάρτες της Google, έγινε εύκολη η πρόσβασή της μέσα από τις εφαρμογές πλοήγησης, δημιουργήθηκε βίντεο με αναλυτική περιγραφή του τρόπου ανακάλυψης και προσέγγισης των Δημοτών στην περιοχή και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Επιπλέον, κινητοποιήθηκαν οι Δημοτικές Υπηρεσίες, οι τοπικούς φορείς και ιδιώτες και ήδη εδώ και ένα εξάμηνο υλοποιήθηκε ο καθαρισμός της περιοχής και η φροντίδα του Ιερού Ναού.

Άλλες ενέργειες αφορούν την τοποθέτηση τραπεζοπάγκων και άλλων πρόσθετων (καλάθων απορριμμάτων κλπ.) στην Πύρνα, κάνοντάς την ελκυστική για επισκέψεις και ξεκούραση και τη δημιουργία λογοτύπου της περιοχής.

Όσον αφορά τις τελευταίες κινήσεις, ο κ. Ιωάννου αναφέρει: “Γνωστοποιήσαμε το θέμα της Πύρνας και το προωθήσαμε με την ενεργή συμπαράσταση και συνεργασία της Περιφερειακής Συμβούλου Κας Φ. Δαλιάνη προς την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής.

Ήδη για το θέμα του εξωραϊσμού και της αξιοποίησης της περιοχής έχει επιληφθεί η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ επίσης εξετάζονται οι τυχόν απαιτούμενες παρεμβάσεις για την σταθεροποίηση των πρανών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κίνδυνοι κατολισθήσεων κλπ., εντάσσοντας την περιοχή στις σχετικές τεχνικές μελέτες και παρεμβάσεις σταθεροποίησης των πρανών υδατορεμάτων της Περιφέρειας Αττικής (η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της σχετικής μελέτης και σταθεροποίησης των πρανών της Περιφέρειας ύψους 600,000 Ευρώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη).’

Τέλος, επιχειρήση ειδικού φωτισμού κατέθεσε πρόταση πρόθεσης δωρεάς προς τον Δήμο για την κάλυψη του κόστους μελέτης ηλεκτροφωτισμού και των σχετικών αναγκαίων φωτιστικών για το ρέμα της Πύρνας, αναμένοντας την σχετική Αδειοδότηση και νόμιμη κατασκευή του έργου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ