Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. στην εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μοναδική βραδιά ιστορικής μνήμης έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τον τίτλο: «Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης».

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά τραγούδια της Πόλης, που ακούστηκαν από την έξοχη χορωδία «Ιονίου Φωνές», της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών, ταξίδεψαν όλους σε έναν ιστορικό σταθμό για το έθνος μας, γεμάτο σκληρές αλλά και διδακτικές εμπειρίες.

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την πρόεδρό του, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, η οποία συνοδευόταν από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κατραμάδο και πρώην Αντιδήμαρχο.

Με αφορμή τη θλιβερή για τους Έλληνες ημέρα μνήμης, η κ. Πατούλη, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της συγκινητικής εκδήλωσης μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο της Πεύκης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η 29η Μαΐου 1453 αποτελεί διαχρονικά για εμάς τους Έλληνες μια ανοιχτή “πληγή”, καθώς συμβολίζει μια ιστορική απώλεια, η οποία προέκυψε -μεταξύ άλλων- εξαιτίας και της δικής μας έλλειψης ενότητας μπροστά σε έναν σημαντικό εξωτερικό κίνδυνο. Οι παραλληλισμοί με το σήμερα είναι αναπόφευκτοι και γι’ αυτό οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα πικρά παθήματα του παρελθόντος ώστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τους νέους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε ως έθνος.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ