Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης τίμησε το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Γεωργάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα ψυχικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης-Πεύκης το αφιέρωμα στο ποιητικό και φιλοσοφικό έργο του ποιητή, στοχαστή, λογοτέχνη και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κωνσταντίνου Γεωργάτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις 19:00 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης “Μανόλης Αναγνωστάκης” και το κοινό παρά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς πλημμύρισε την αίθουσα.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Παναγιώτης Μπόλλας απεύθυνε χαιρετισμό τόσο στον τιμώμενο ποιητή όσο και στους καλεσμένους και συνεχάρη την εμπνεύστρια της εκδήλωσης κα Σοφία Γουναροπούλου για την οργάνωση και τον συντονισμό της.

Στην συνέχεια εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες εκ μέρους όλων των συντελεστών της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης προς την Πρόεδρο του ΠΕΑΠ κα Κική Νικολαροπούλου για την παροχή τόσο της αίθουσας Μανόλης Αναγνωστάκης όσο και της πλήρους υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και του εξειδικευμένου συνεργάτη στα ηχητικά προκειμένου η εκδήλωση αυτή να είναι αντάξια των εκλεκτών καλεσμένων της, τονίζοντας ότι η προσφερόμενη αυτή βοήθεια από το ΠΕΑΠ και ειδικά από την Πρόεδρό του κα Κική Νικολαροπούλου παραχωρείται αφειδώς σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΟΙ.Π.Α.Π. όπου και όποτε χρειαστεί.

 

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ήταν ο πρώτος ομιλητής ο οποίος αναλύοντας τους φιλοσοφικούς στοχασμούς εξήρε το ποιητικό έργο του ποιητή. Η φιλόλογος, συγγραφέας και Διδάκτωρ Συγκριτικής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ κα Σοφία Σκλείδα λαμβάνοντας το λόγο φώτισε σημεία από το ποιητικό του έργο και αναφέρθηκε στη έκδοση του βιβλίου που περιέχει μετάφραση ποιημάτων του στην ιταλική γλώσσα, ενώ ο Θεολόγος, Μουσικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Πανάγου ανέλυσε από θεολογικής απόψεως το φως που εκπέμπει η ποίησή του κ. Γεωργάτου στη σύγχρονη ποίηση. Η κα Σοφία Γουναροπούλου με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και ποιήτρια απήγγελε στίχους από το ποίημά του «Αγάπη» που υπάρχει στο βιβλίο του με τίτλο «Ελλήνων Μέθεξις» ενώ σπαράγματα ποιημάτων του απαγγέλθηκαν από την κα Αναστασία Ματσοπούλου υποψήφια του τμήματος Θεατρικών σπουδών ΕΚΠΑ.

Την εκδήλωση διάνθισε με μελωδικές γέφυρες το μουσικό σύνολο σπουδαστών βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς υπό την διεύθυνση του χοράρχη Χρήστου Πανάγου. Ενώ η καταξιωμένη υψίφωνος κα Κρίστυ Καθαρίου με την υπέροχη φωνή και με τους μουσικούς της Bledi Teiha στην κλασική κιθάρα και Illirjon Mehilli στο βιολί μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας κλασσικές επιτυχίες του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ