Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Επιτροπή Αδελφοποιήσεων Λυκόβρυσης-Πεύκης: Νέα αποστολή βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη του Vityazevo Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την δεύτερη αποστολή βιβλίων προς την παιδική Βιβλιοθήκη των ομογενών του Vityazevo του Δήμου Ανάπας Ρωσίας οργάνωσε η Επιτροπή Αδελφοποιήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε σύμφωνα με απόφασή της προχωρώντας σε εκ νέου συγκέντρωση τίτλων παιδικής λογοτεχνίας και ιστορίας από 17/5 έως 29/07/2021 στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ήδη η πρόταση της κας Σοφίας Γουναροπούλου για την συγκεκριμένη δράση έδωσε καρπούς αφού η συγκέντρωση των προς δωρεά βιβλίων έχει ευαισθητοποιήσει τους συνδημότες μας που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δωρίζουν βιβλία και επιτραπέζια παιγνίδια για τα παιδιά των ομογενών με σκοπό τον εμπλουτισμό της ήδη δημιουργηθείσας από την πρώτη αποστολή παιδικής βιβλιοθήκης.

Η δεύτερη δωρεά θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο πλαίσιο της εν εξελίξει αδελφοποίησης των δύο Δήμων που σκοπό έχει την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης, στην εκεί μαθητική κοινότητα, που αποτελείται από Ελληνοποντίους.

Ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Παναγιώτης Ιωάννου εκφράζει ευχαριστίες στους δωρητές των βιβλίων για την προσφορά τους και στα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων για την συλλογή Βιβλίων (Θωμά Παπαζαχαρίου, Ρόζα Ρούσσου και Βάσω Καλλιαντέρη) του Δήμου για τις άοκνες προσπάθειες τους στις εν εξελίξει δραστηριότητες, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ