Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Επίτιμος δημότης Λυκόβρυσης- Πεύκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Λυκόβρυσης- Πεύκης έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Κωνσταντινούπολη από το Δήμαρχο κ. Τ. Μαυρίδη.

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στην Πόλη μαζί με προσκυνητές και κληρικούς από την Ελλάδα, οι οποίοι παρέστησαν στην ακολουθία της τελετής υπογραφής των Πράξεων εντάξεως τριών νέων Αγίων στο εορτολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και στην οποία χοροστάτησε η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

 

 

 

 

Αμέσως μετά την ομιλία και προσφώνηση του Παναγιωτάτου ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης ο οποίος παρέδωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς και την ιστορική έκδοση του Δήμου και άλλα αναμνηστικά δώρα, προσκαλώντας τον να επισκεφθεί την πόλη με την οποία έχει προσωπικούς δεσμούς για την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμό δημότη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, η Γενική Πρόξενος στην Πόλη Γεωργία Σουλτανοπούλου, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας και πλήθος πιστών από την Πόλη, και προσκυνητών από πόλεις της Ελλάδας.

 

[Πηγή μέρους των Φωτογραφιών που επισυνάπτονται: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ