Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή από το ΚΟΙΠΑΠ και τον Σύλλογο Μικρασιατών ΙΩΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης- Λυκόβρυσης “ΙΩΝΙΑ”, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με παράλληλη προβολή της δραματικής ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” σε κινηματογράφο του Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια Γ’ Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Γαϊτανίδου, ενώ ο Αντιπρόεδρος κ. Πιπερίγκος, που μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ Παναγιώτη Μπόλλα, υποδέχθηκαν τους συμμετέχοντες, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημαντική συμβολή των Μικρασιατών στον πολιτισμό και στην οικονομία της Ελλάδος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Γιώργος Γαζεπίδης αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας η οποία συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους.

 

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του Δήμου μας. Εφέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Μικρασιατών, των Ποντίων και των Ανατολικοθρακιωτών είναι μια αφορμή να θυμηθούμε τα δραματικά ιστορικά γεγονότα του 1922, αλλά και τη δημιουργική συμβολή τους στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους εργαζομένους του ΚΟΙΠΑΠ και στον Σύλλογο Μικρασιατών για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ