Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δήμος Μπροστά+: Παρεμβάσεις των μελών της παράταξης για ζητήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τοποθετήσεις σε ζητήματα που αφορούν το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνουν με επιστολές τα μέλη της παράταξης της αντιπολίτευσης Δήμος Μπροστά+.

Αναλυτικά μιλούν για τα εξής:

 

Αντικειμενικές Αξίες Ακινήτων

Στιβαχτής Γιώργος
Μέλος του Σ.Κ Ηλιακού Χωριού

 

Έχει αρχίσει και συζητιέται σε πολλούς Δήμους της χώρας το θέμα της εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, οι οποίες και θα κοινοποιηθούν στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να εισηγηθούν την τροποποίηση τους με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η αντικειμενική αξία ενός ακινήτου, είναι συνδεδεμένη στο φορολογικό μας σύστημα με τον υπολογισμό φόρων και τελών, αλλά και με το περιουσιακό κριτήριο για τον υπολογισμό εκπτώσεων και την απόδοση επιδομάτων στους φορολογουμένους.
Μια αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα οδηγήσει σε παράλογη αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων των συμπολιτών μας, καθώς, τόσο ο ΕΝΦΙΑ, όσο και πλήθος άλλων φόρων σχετίζονται με αυτές:

Ενδεικτικά, αναφέρονται:
 Οι φόροι μεταβίβασης ακινήτων
 Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
 Τα τέλη υπέρ Ταμείου Νομικών
 Το πρόσθετο τέλος μεταγραφής συμβολαίων
 Το τέλος εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο
 Τα πολεοδομικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων κτισμάτων
 Οι εισφορές σε γη και χρήμα για την ένταξη ακινήτων στα σχέδια πόλεων κ.ά.
Εκτός επιδομάτων και παροχών επίσης έμεινε πλήθος ευάλωτων νοικοκυριών. Πλήθος καταγγελιών από συμπολίτες μας με μηδενικά ή πενιχρά εισοδήματα που έχασαν:
 Το δικαίωμα είσπραξης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ)
 Το επίδομα στέγασης
 Το δικαίωμα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
 Τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ σωστό σε αυτές τις συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία μας, με συνεχείς ανατιμήσεις όλων των βασικών προϊόντων, καθώς και δεδομένου ότι ο οικισμός μας, ως εργατικές κατοικίες, αποτελείται από ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για τα προς το ζην, να γνωμοδοτήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο για την μείωση των τιμών των αντικειμενικών αξιών στον οικισμό του Ηλιακού Χωριού.

Είναι καθήκον της εκάστοτε δημοτικής Αρχής να υπερασπίζεται το κοινωνικό σύνολο, να διεκδικεί και να προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

 

 

Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, δρόμοι χωρίς μέλλον…

*Μαρία Αθανασοπούλου, υπεύθυνη νεολαίας της παράταξης «δήμος Μπροστά+»

 

Είναι καθημερινό φαινόμενο, όσοι συμπολίτες μας, κυρίως πεζοί, κυκλοφορούν στην πόλη μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους, αναφορικά με την ασφαλή μετακίνησή τους στα πεζοδρόμια. Για την ακρίβεια, στην πόλη μας, τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα, καθιστώντας την μετακίνηση μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Θα μπορούσε να είναι το πιο ξέγνοιαστο διάλειμμα της ημέρας, τόσο για τους γονείς όσο και για τα βρέφη, αν η βόλτα με το καρότσι δεν είχε πλέον εξελιχθεί σε μια στρεσογόνο συνθήκη. Τα άτομα της πόλης που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες δεν θα βίωναν τον αποκλεισμό, καθώς θα μπορούσαν να μετακινούνται με ασφάλεια στην πόλη τους, στη γειτονιά τους. Οι ηλικιωμένοι της πόλης, θα έπρεπε να απολαμβάνουν τον περίπατο ή την μετακίνηση για τις υποχρεώσεις τους, χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να τους συμβεί κάποιο ατύχημα.

 

 

Το να περιδιαβαίνει κανείς στην πόλη με καρότσι, αμαξίδιο, ακόμα και με μπαστούνι, δεν ήταν ποτέ μια εύκολη υπόθεση λόγω των στενών ή ανύπαρκτων πεζοδρομίων και της αυθαίρετης στάθμευσης. Πεζοδρόμια άκρως ακατάλληλα στην πράξη για την διέλευση των πεζών, από την ύπαρξη εμποδίων, όπως κολώνες ηλεκτροφωτισμού, σκουπίδια, δένδρα που έχουν αφεθεί χωρίς καμία προστασία και περιποίηση, ανύπαρκτες ράμπες. Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, μπαλώματα ή αμέτρητες ρωγμές στην ξεθωριασμένη, γερασμένη άσφαλτο. Σταθμευμένα οχήματα εμποδίζουν την διέλευση πεζών ακόμη και σε υποτιθέμενες ράμπες για ΑμεΑ.

Δρόμοι χωρίς μέλλον, δρόμοι δίχως όψη, πεζοδρόμια υπαρκτά και, ταυτοχρόνως, ανύπαρκτα… Μια εικόνα που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει  άμεσα.

 

 

Ζούμε την αρμονία των αντιθέσεων ή το αντίθετο;

*Σπυριδούλα Σίννη, μέλος Κοινωνικού Παντοπωλείου

 

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η παράταξη «δήμος Μπροστά+» ήταν η μια απο τις δυο παρατάξεις που αναμετρήθηκαν στην δεύτερη Κυριακή. Όπως προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Μάριος Ψυχάλης, είναι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναρωτιόμαστε αν αυτό το γνωρίζουν οι αιρετοί της πόλης ή απλώς το αγνοούν. Και αυτό, γιατί από τις συμπεριφορές τους προκύπτει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα.

Γιατί άλλα πρόσωπα, αυθαίρετα και με προφανή προσωπικά συμφέροντα εμφανίζονται στις δημόσιες εκδηλώσεις και στέκονται σε περίοπτες θέσεις που δεν τους ανήκουν;

Την ίδια ώρα, υπάρχει μια ακατανόητη, διπολική αντιμετώπιση, πολλές φορές με ακραίους χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, ως προς τις κινήσεις του επικεφαλής και των στελεχών της παράταξής μας και την καθημερινή μας προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας. Ενδεικτικά:

– Ακούσαμε για «πολιτικό πολιτισμό», αλλά και για «πολιτική αλητεία».

– Εκκλησιαζόμαστε και εισπράττουμε απορία, για ποιο λόγο το κάνουμε. Την ίδια ώρα, ωστόσο, όταν οι πολιτικοί δεν εκκλησιάζονται, οι ίδιοι άνθρωποι διερωτώνται πού είναι οι πολιτικοί! Στις… κοσμικές, όμως, “προσωπικότητες”, δεν γίνεται κανένα σχόλιο.

– Είμαστε δοτικοί σε πολλά επίπεδα, με διακριτικότητα, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ωστόσο, άλλες προσωπικές προτιμήσεις είναι αυτές που καρπώνονται την προσπάθειά μας.

– Από την πρώτη μέρα της επόμενης των εκλογών του 2019 είμαστε διαρκώς στους δρόμους, κοντά στο δημότη, να ακούμε, να καταγράφουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις. Τότε, εισπράξαμε την απορία, «μα, δεν είναι νωρίς;». Σήμερα, υπάρχουν φωνές που διατείνονται «τώρα μας θυμηθήκατε, που πλησιάζουν οι εκλογές;».

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

 

Η καρδιά μας έχει μόνο ένα φίλτρο: τον σεβασμό στο δημότη και την αγάπη στο συνάνθρωπο. Είμαστε “καθαροί”, χρήσιμοι, ακούραστοι να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε για το κοινό καλό. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας, μέσα στο σφιγμό της καθημερινότητας σας.

Δεν ξυπνήσαμε χθες και θυμηθήκαμε να ασχοληθούμε με τον Δήμο, ούτε ερχόμαστε… φυτευτοί.

Πρώτα γνωρίζουμε, μετά ζυγίζουμε και, τέλος, αποφασίζουμε.

 

Ορισμένες εμπειρίες ηταν επώδυνες, αλλά λόγω ευγένειας και πολιτικού πολιτισμού, τα παρουσιάζουμε “σμιλευμένα”, γιατί δεν θέλουμε να εκθέσουμε κανεναν. Ο κόσμος, όμως, έχει κριτήριο και γνωρίζει. Ελπίζουμε, όταν έρθει η ώρα να θυμηθεί.

 

 

Βουλωμένα φρεάτια στις εργατικές κατοικίες της Λυκόβρυσης!

*Κώστας Χωματιανός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος υποστηρίζει ότι καθαρίζει τα φρεάτια και φροντίζει για την ασφάλεια των γειτονιών και των πολιτών. «Συγχαρητήρια» για την… σκληρή εργασία του και ευχόμαστε σύντομα να ανταμειφθεί με… ξεκούραση. Ευτυχώς για όλους μας, η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης είναι για την διοίκηση του Δήμου κατώτεροι. Τα αποτελέσματα της… δουλειάς του δημάρχου είναι εμφανή. Οι δρόμοι για μια ακόμα φορά έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν και πάλι την απαξίωση, την αδράνεια και την κοροϊδία. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και προσβλητική.

Ζητούμε άμεσα ο δήμαρχος, ο έμμισθος αντιδήμαρχος του και οι έμμισθοι συνεργάτες τους να επισκεφτούν το χώρο, αλλά και τις υπόλοιπες υποβαθμισμένες γειτονιές για να αντιληφθούν τα αποτελέσματα της δικής τους αδράνειας και να ενεργήσουν άμεσα ώστε να επιλύσουν το πρόβλημα στις εργατικές κατοικίες της Λυκόβρυσης. Εάν, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται η τοποθεσία, θα τους κάνουμε δώρο ένα GPS. Ίσως, μάλιστα, τους βοηθήσει να βρουν πιο εύκολα και τον δρόμο της αποχώρησής τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/watch/?v=1261819987730407&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ