Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δήμος Μπροστά+: Καταγγελία για μη ορθή λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καταγγελίες αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Λυκόβρυσης – Πεύκης προχωρούν μέλη της παράταξης της αντιπολίτευσης “Δήμος μπροστά+”.

Την Πέμπτη, 17/03/2022, στελέχη της παράταξης «δήμος μπροστά+» επισκέφτηκαν τις δομές του Δημοτικού Ωδείου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Χαριτάκης, ο Μιχάλης Λαζάρου, ο Χάρης Ροκάς, η Μαρία Τραγάδη, καθώς επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης επιδίωξαν να ενημερωθούν από την διοίκηση του Ωδείου. Εκεί ενημερώθηκαν ότι ο Διευθυντής του Ωδείου επισκέπτεται το Δημοτικό Ωδείο, μόνο κάθε Τρίτη.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης αυτής σχολιάστηκε το εξής: “Πραγματικά, είναι άξιο απορίας πώς λειτουργεί τις υπόλοιπες ημέρες, όπως επίσης και ποιος είναι ο μισθός του του Διευθυντή του Ωδείου, που επισκέπτεται το Δημοτικό Ωδείο μια φορά την εβδομάδα. Το σύνολο των στελεχών παρατήρησαν ότι υπάρχει μειωμένη προσέλευση μαθητών, γεγονός που επαληθεύει την σταδιακή κατάρρευση των δομών του ΠΕΑΠ.

Καλούμε την διοίκηση του ΠΕΑΠ να λάβει πρωτοβουλίες για την στήριξη των δημοτικών δομών, μεταξύ των οποίων είναι και το Δημοτικό Ωδείο, καθώς επίσης και το προσωπικό του Ωδείου, είτε μόνιμο, είτε τους συμβασιούχους. “

Μιχάλης Λαζάρου: Συντεταγμένο σχέδιο ο ευτελισμός του Δημοτικού Ωδείου

Ο Μιχάλης Λαζάρου, μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ, μετά το παραπάνω συμβάν προέβη στην εξής παρέμβαση: “Μετά το σοκ από αυτά που διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης την Πέμπτη 17/3/2022, προσπαθούμε να κατανοήσουμε το διοικητικό σύστημα που εφαρμόζει η διοίκηση του ΠΕΑΠ ΝΠΔΔ στο Ωδείο, δηλαδή:

 – Προσπαθούμε να κατανοήσουμε, γιατί η διοίκηση συναινεί στο να εμφανίζεται ο διευθυντής μιας δημόσιας δομής στην εργασία του μόνο μια μέρα την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη;

 – Γιατί κάθε Τρίτη; Τι συμβαίνει τις Τρίτες;

– Προσπαθούμε να κατανοήσουμε, γιατί η διοίκηση πληρώνει έναν ολόκληρο μισθό σε αυτόν τον διευθυντή με τα ανταποδοτικά έσοδα των διδάκτρων που καταβάλουν οι γονείς των μαθητών;

– Προσπαθούμε να κατανοήσουμε, γιατί σε μία δημόσια δομή οι μόνιμοι υπάλληλοι απασχολούνται μόνο 4 ώρες ημερησίως αντί για 8;

 – Προσπαθούμε να κατανοήσουμε, πώς μια δημόσια εκπαιδευτική δομή παράγει έργο με πρόσκαιρους εποχιακούς εργαζόμενους «στον αέρα», όταν η εκπαίδευση απαιτεί σταθερότητα και μονιμότητα του προσωπικού;

Στο Ωδείο, μια δομή κυρίως με παιδιά μικρής ηλικίας, η οποία λειτουργεί βραδινές ώρες, με ελλιπή φωτισμό, απομακρύνθηκε ο φύλακας για αδιευκρίνιστους λόγους και είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι.

Η σοκαριστική περίπτωση του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Κοιτώντας την θλιβερή εικόνα ενός ωδείου «φάντασμα», με ελάχιστη προσέλευση μαθητών και άδειες αίθουσες, ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να δώσει οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και εξήγηση παρά ότι, η εικόνα του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης δεν μπορεί παρά να αποτελεί προϊόν ενός συντεταγμένου, συστηματικού και προπαρασκευασμένου σχεδίου της διοίκησης του ΠΕΑΠ με στόχο τον απόλυτο ευτελισμό της λειτουργίας του.

«Συγχαρητήρια» στη διοίκηση του ΠΕΑΠ ΝΠΔΔ: το πετύχατε!”

Αντώνης Χαριτάκης: Αθλητισμός και Πολιτισμός αγνοούνται στην Λυκόβρυση

Σε παρόμοιο πλαίσιο, και ο Αντώνης Χαριτάκης, μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ, σχολιάζει γενικότερα την αντιμετώπιση του πολιτισμού στην πόλη ως εξής:

“Αν κάποιος επισκέπτης αποφασίσει να κάνει μια βόλτα στις γειτονιές της Λυκόβρυσης, δύο λέξεις, πιθανότατα θα του έρθουν πρώτες στο μυαλό: Εγκατάλειψη και θλίψη. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρύζουν καθημερινά οι δημότες στην πόλη τους, απόρροια της επιλογής της διοίκησης να αφήσει τα πάντα στην τύχη τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες σε τίποτα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δημοτών. Χώροι ανεπαρκείς, πλήρως παραμελημένοι και με παντελή απουσία συντήρησης εδώ και καιρό, κάθε άλλο παρά πόλο έλξης για την νεολαία της πόλης μας αποτελούν. Κατεστραμμένες και φθαρμένες υποδομές, όχι μόνο μαραζώνουν, αλλά η κατάστασή τους μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την ασφάλεια των αθλούμενων, μικρών και μεγάλων.

Η διοίκηση πρέπει, επιτέλους, να βγει από τα γραφεία της και να φροντίσει για την άμεση συντήρησή τους. Οι δημότες αξίζουν ασφαλείς, σύγχρονες και καθαρές εγκαταστάσεις, ώστε να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα και τις χαρές που προσφέρει η αθλητική δραστηριότητα, που, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί τρόπο εκτόνωσης και διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Την ίδια ώρα, η έννοια «Πολιτισμός» στην Λυκόβρυση φαντάζει άγνωστη λέξη. Αν και διανύουμε ήδη τους πρώτους μήνες της Άνοιξης και τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν χαλαρώσει με κυβερνητική απόφαση, επιτρέποντας την διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων με λιγότερους περιορισμούς, καμία σχετική ανακοίνωση δεν έχουμε δει από την πλευρά της διοίκησης.

Είναι απορίας άξιο αν υπάρχει έστω ο στοιχειώδης προγραμματισμός για οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην πόλη το επόμενο διάστημα. Θυμίζουμε ότι διανύουμε μια χρονιά-ορόσημο για τη χώρα μας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, την μεγαλύτερη ίσως τραγωδία της Νεότερης Ιστορίας μας. Σε αντίθεση με τους όμορους Δήμους, οι οποίοι έχουν από καιρό φροντίσει να τιμήσουν το προσφυγικό στοιχείο των πόλεων τους, ανακοινώνοντας σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δηλώνει και σε αυτό το, ιστορικό και ηθικό, χρέος του «απών».

Υπενθυμίζουμε δε, την πρόταση της παράταξής μας το 2022 να αποτελέσει Έτος μνήμης για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, για την οποία ουδέποτε λάβαμε την παραμικρή απάντηση. Είναι κι αυτό ένα δείγμα του πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση τον διάλογο με την κοινωνία της πόλης. Αφήνουμε το σχολιασμό στην κρίση των δημοτών.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ