Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής Μαυρίδη και της παράταξης της αντιπολίτευσης “Δήμος Μπροστά+”, με τις ανακοινώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Αυτή τη φορά, στο επίκεντρο βρέθηκε η σύμβαση οδοποιίας και πεζοδρομίων για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ο “Δήμος Μπροστά+” με επικεφαλής τον κ. Ψυχάλη εξέδωσε το εξής κείμενο: “Εδώ και ένα έτος (11/05/2020) αιτούμαστε είτε γραπτώς στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε προφορικώς στα Δημοτικά Συμβούλια, την χορήγηση της περιβόητης σύμβασης οδοποιίας και πεζοδρομίων, ύψους άνω των 500.000€, η οποία παρατείνεται επί πολλούς μήνες, χωρίς να ολοκληρώνεται και χωρίς να γνωρίζουμε τα παραδοτέα. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν χορηγούν την εν λόγω σύμβαση, καθιστώντας αδύνατο τον νομικό και διοικητικό έλεγχο. Για αυτό το λόγο σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης και καταθέσαμε μήνυση για παράβαση καθήκοντος, ώστε να διερευνηθούν οι τυχών ποινικές ευθύνες των αρμόδιων οργάνων. Ενημερώνουμε και τους υπόλοιπους αρμόδιους αιρετούς (αντιδημάρχους, προέδρους ΝΠΔΔ και λοιπά αρμόδια διοικητικά όργανα) ότι εφόσον δεν προβούν άμεσα στην χορήγηση των εγγράφων που έχουμε αιτηθεί γραπτώς μέσω του πρωτοκόλλου, θα προβούμε στις απολύτως νόμιμες και αναγκαίες ενέργειες, ώστε να καταστεί δυνατός ο αυτοδιοικητικός έλεγχος. Είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε όχι, η εν λόγω σύμβαση και οτιδήποτε άλλο κρίνουμε απαραίτητο θα ελεγχθεί.”

“Αντιπολίτευση τύπου θα σας μηνύσω όλους, θα δείτε τι θα πάθετε!”

Η δημοτική αρχή έσπευσε αν απαντήσει αναφέροντας από πλευρά της τα εξής: “Ο κύριος Ψυχάλης ανακοίνωσε με περηφάνεια την Παρασκευή 7/5/2021 ότι μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης και κατέθεσε μία μήνυση για παράβαση καθήκοντος, ενώ στην ανακοίνωσή του απείλησε τους υπόλοιπους αρμόδιους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες (αντιδημάρχους, προέδρους ΝΠΔΔ και λοιπά αρμόδια διοικητικά όργανα) ότι θα προβεί στις απολύτως νόμιμες και αναγκαίες ενέργειες, εναντίον τους, ώστε να καταστεί δυνατός ο αυτοδιοικητικός έλεγχος.

Είναι προφανές ότι, έστω και αργά αντιλήφθηκε την ανεπάρκειά του να ασκήσει έλεγχο και να καταθέσει προτάσεις και κατέφυγε πλέον σε άλλες μεθόδους και τακτικές: στην ποινικοποίηση της δημόσιας πολιτικής και στις δημόσιες απειλές, που διατυπώνονται σε πληθυντικό μεγαλοπρεπείας.

Από την πρώτη ημέρα εκλογής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί ως νέος Δημοτικός Σύμβουλος να ενδιαφερθεί για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της αυτοδιοίκησης και να δει πως μπορεί να είναι φέρει σε πέρας τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι συμπολίτες μας ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, άρχισε να αναζητά τρόπους και μεθόδους ώστε να μπλοκάρει και να καθυστερήσει τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο μας.

Σε αυτή του την προσπάθεια χρησιμοποίησε μέχρι τώρα διάφορες τακτικές: την καταψήφιση, την υποβάθμιση, την επίδειξη αλαζονείας, την προσπάθεια δημιουργίας αναταραχής και εντυπώσεων. Δείχνει ότι δεν θέλει να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα στον Δήμο μας και ότι δεν προτίθεται να συνεισφέρει σε οτιδήποτε θετικό με τη παρουσία του και τη συμπεριφορά του σε κανένα έργο. Για αυτό άλλωστε απομονώθηκε από όλους.

Ο κύριος Ψυχάλης, όλον αυτό τον καιρό, λάμπει δια της απουσίας του. Προσερχόμενος στο Αστυνομικό Τμήμα, μηνύοντας συναδέλφους του και υπαλλήλους του Δήμου και απειλώντας τους υπολοίπους προσπαθεί να δείξει μία παρουσία. Αποτελεί αντιπολίτευση τύπου: θα σας δείξω εγώ, θα σας μηνύσω όλους, θα δείτε τι θα πάθετε!”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ