Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Απολύμανση σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και του ΚΟΙΠΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην απολύμανση των χώρων των Σχολικών Μονάδων και των χώρων του ΚΟΙΠΑΠ προχωρά ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης τις επόμενες ημέρες. Επίσης το ΠΕ.Α.Π, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ανακοινώνει ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Κυριακής 8/3/2020 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνουν ότι, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, το Σάββατο 7/3/2020 και την Κυριακή 8/3/2020, θα ξεκινήσει από εξειδικευμένο συνεργείο με πιστοποιημένες διαδικασίες, απολύμανση σε όλους τους χώρους των Σχολικών Μονάδων. Συγκεκριμένα, η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια). Οι απολυμάνσεις θα γίνονται ημέρες ανάπαυσης ή με τη λήξη του ωραρίου για να μην υπάρξει διακοπή των μαθημάτων. Η διαδικασία κρίνεται επιβεβλημένη ως μέτρο πρόληψης από λοιμογόνους παράγοντες.

Πριν 20 ημέρες είχε πραγματοποιηθεί και πάλι απολύμανση των Σχολικών μονάδων, ενώ στο πλαίσιο τήρησης κανόνων υγιεινής η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε προμηθευτεί και τοποθετήσει σε όλες τις σχολικές αίθουσες αντισηπτικό υγρό ώστε με την βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας ειδικά οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών να εκπαιδευτούν για να γίνετε ορθή χρήση και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (7 και 8/3/2020) θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του ΚΟΙΠΑΠ, δηλαδή σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΑΠΗ και τα Πολυιατρεία.

Επισημαίνεται ότι η απολύμανση είναι μια διαδικασία που παρεμβαίνει στο περιβάλλον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν αποτελεί μέτρο μακροχρόνιας αποφυγής λοιμώξεων. Άρα ως εκ τούτου το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι οι τήρηση των κανόνων υγιεινής, που έχουν ανακοινωθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Η Δημοτική αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα με την καθοδήγηση του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη. Η επικοινωνία της διοίκησης των Νομικών Προσώπων, των εργαζομένων και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων είναι καθημερινή ώστε γίνει παρέμβαση όταν χρειαστεί.

Διευκρινίζεται ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, λαμβάνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 25/2/2020.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ