Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Την Κυριακή 8/5 η εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του π.Τιμόθεου Αγγελή στην Κερατέα

Δημοσιεύθηκε

στις

H Κοινότητα Κερατέας, ο Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Κερατέας και η “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ”, σας προσκαλούν την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, ώρα 8:00μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Χαραλάμπους για την παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Γ. Αγγελή με τίτλο «Συμεών Κοροβέσης – ο εκ Κερατέας Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη» .

Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Αρχιμ. Δωρόθεος Κιούσης – Ηγουμενοσύμβουλος Ι.Μ. Ασωμάτων-Πετράκη, Γεώργιος Πάλλης – Επικ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Χρίστος Ρώμας – φιλόλογος & θεολόγος.

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή και την προσφορά του Συμεών Κοροβέση, ως ηγουμένου της Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, αλλά και τη σχέση της Μονής με την Κερατέα, μέσω του Μετοχίου που διατηρεί στη πόλη μας, τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Την ίδια ημέρα και ώρες 6:00μ.μ.-10:00μ.μ. παράλληλα με την εκδήλωση, θα λειτουργήσουν οι παρακάτω εκθέσεις:

Έκθεση κειμηλίων από το σκευοφυλάκιο της Ι. Μ. Ασωμάτων – Πετράκη που σχετίζονται με τον Ηγούμενο Συμεών στο Ι. Μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους

Έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Ζερβουδάκη με θέμα "Ασώματοι-πέτρα. Αττικής Ορυκτοί Ουρανοί"

Έκθεση με έργα του ζωγράφου Γιώργου Αγγελή εμπνευσμένα από τη ζωή του Ηγουμένου Συμεών Κοροβέση

Οι εκθέσεις ζωγραφικής θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της “Καταφυγής” του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ