Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συμμετοχή από τις Φιλαρμονικές Κερατέας & Λαυρίου στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Σύνταγμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την 103η επέτειο μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τις φετινές εκδηλώσεις να είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έγινε με ευζώνους ενδεδυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ενώ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Εκδήλωση στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

 

 

Στη εκδήλωση συμμετείχαν οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Κερατέας & Λαυρίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση των μαέστρων τους κκ Γιάννη Οικονομάκη και Παντελή Πνευματικού.

Η 19η Μαΐου αποτελεί ιστορικό ορόσημο της νεότερης εθνικής μας ιστορίας. Κανείς μας δεν ξεχνά…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ