Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ στη Μακρόνησο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς έδωσε το “παρών” στη Μακρόνησο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, το οποίο φιλοτέχνησε ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάρκος Γεωργιλάκης.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ακολούθησε συναυλία με τα έργα του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκι».

Ο κ. Λουκάς δήλωσε σχετικά: “H πόλη μας, το Λαύριο έζησε από πολύ κοντά την ιστορία του κολαστηρίου της Μακρονήσου. Ένα αντίστοιχο μνημείο υπάρχει και στη δική μας παραλία, απέναντι ακριβώς από τη Μακρόνησο, για να κρατά τη μνήμη ζωντανή. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ομοψυχία, σεβασμό στα δημοκρατικά πιστεύω του κάθε πολίτη και μια προσπάθεια καθολική για να αντιμετωπίσουμε τόσο την τουρκική προκλητικότητα, όσο και την υγειονομική κρίση.

Ο λαός μας πάντα όταν βρέθηκε ενωμένος, χωρίς πάθη, διώξεις και μισαλλοδοξία, αντιμετώπισε με σθένος και επιτυχία όλες τις προκλήσεις, όλους τους κινδύνους.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ