Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σε δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρθηκαν Κούρδοι από το Λαύριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση των τελευταίων Κούρδων, από κτίριο του Λαυρίου σε οργανωμένες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου διασφαλίζεται η καλή και ασφαλής διαβίωσή τους.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει ειδοποιήσει, με έγγραφο, ότι η συγκεκριμένη κτιριακή εγκατάσταση, που χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του 1940, είναι επικίνδυνη για την ασφαλή διαμονή ανθρώπων.

Το κτίριο αποδίδεται πια στο Δήμο Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της Κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς έκανε σχετική δήλωση: «Η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας αφού κυρίαρχος ανθρωπιστικός στόχος υπήρξε η εξασφάλιση πιο αξιοπρεπών και πιο ασφαλών συνθηκών διαβίωσης, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή. Στην έκταση αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του Λαυρίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, θα κατασκευαστεί πολυώροφο υπόγειο πάρκινγκ και πλατεία, εξυπηρετώντας έτσι τη μετακίνηση, τη στάθμευση αλλά και την αναψυχή των δημοτών μας.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ