Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Λαύριο και Κερατέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαφορετικά θα γιορταστεί φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Λαυρεωτικής στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από την διασπορά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Λαύριο και Κερατέα έχουν ως εξής:

Κερατέα

Γενικός Σημαιοστολισμός στην Κερατέα από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2020.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

  • 7:30 Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.
  • 09:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην οποία θα παραστούν η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατιωτικών Αρχών.
  • 10:15 Μετάβαση στο Μνημείο Πεσόντων, έπαρση της Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Λαυρεωτικής, την Ελληνική Αστυνομία και την Πολεμική Αεροπορία, τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους Πεσόντες υπέρ της Πατρίδας και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Λήξη τελετής

Λαύριο

Γενικός Σημαιοστολισμός στο Λαύριο από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2020.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

  • 7:30 Χαιρετισμός της Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες Ιερών Ναών.
  • 10:30 Επίσημη Δοξολογία στο Ναό Αγίας Παρασκευής στην οποία θα παραστούν η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατιωτικών Αρχών.
  • 11:00 Μετάβαση στην Πλατεία Ηρώων, έπαρση της Σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, από το Δήμο Λαυρεωτικής, το Αστυνομικό Τμήμα , την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Λήξη τελετής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ