Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

Κύκλοι σεμιναρίων από τη “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” Κερατέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» συνεχίζει τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων, που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του. Όπως κάθε χρόνο, ξεκινάμε και φέτος με τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων και εργαστηρίων για την περίοδο 2023-2024.

Μέσα από τα σεμινάρια οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν θετικούς τρόπους επικοινωνίας-έκφρασης καθώς αποκτούν ή εμπλουτίζουν τις προυπάρχουσες γνώσεις τους.

Παράλληλα εκπαιδεύονται, βρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο διεξόδους επικοινωνίας και έκφρασης, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και αξιοποιώντας ταυτόχρονα το επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής μας.

Τα σεμινάρια-εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κυρίως στο χώρο της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ.

 

Οι δραστηριότητες για το έτος 2023-2024 είναι οι εξής:

  1. Εργαστήρι Κεραμικής: Έκφραση και δημιουργία μέσα από τον πηλό
  2. Εργαστήρι Εμψύχωσης για παιδιά με την μέθοδο της «Συνθετικής Παιγνιόδρασης»
  3. Μαθήματα Σκάκι για παιδιά και νέους
  4. Εργαστήρι Ζωγραφικής για ενήλικες
  5. Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες
  6. Εργαστήρι Τεχνών για παιδιά από 8 ετών
  7. Σεμινάριο Τεχνικής Μακραμέ
  8. Σεμινάριο Αναπαλαίωσης επίπλων

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο email:

xrisi­[email protected] και καθημερινά 16:00-21:00 στα τηλέφωνα 6977452498, 6932221477, 6984614675 – 6972016904 – 6984614675 & 2299069850.

 

Αναλυτικές  πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

 

  • Εργαστήρι Κεραμικής : Έκφραση και δημιουργία μέσα από τον πηλό

Τα μαθήματα κεραμικής συνεχίζονται για 11η χρονιά με εμψυχώτρια τη ζωγράφο- κεραμίστρια Μάχη Δημοπούλου. Στόχος η προσωπική έκφραση μέσω του πηλού, όπου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν, θα συνεργαστούν, θα επικοινωνήσουν και θα καλλιεργήσουν το ταλέντο τους. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο εργαστήρι Κεραμικής της Μάχης Δημοπούλου και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

Έναρξη:  Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023.  Ώρα: 10π.μ έως 13:00. Διάρκεια 7 μήνες

 

  • Εργαστήρι Εμψύχωσης παιδιών με την μέθοδο της «Συνθετικής Παιγνιόδρασης»

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και συνδυάζει το παιχνίδι με τις τέχνες. Σκοπός είναι η προσωπική, συναισθηματική και νοητική εξέλιξη των παιδιών.

Στο εργαστήρι τα παιδιά μέσα από βιωματικές και τεχνικές μεθόδους θα εκφραστούν μέσω της φαντασίας, της μουσικής, του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικοκινητικής, του κολλάζ, των ψυχαγωγικών παιχνιδιών καθώς και των παιγνιδιών δράσης. Η μέθοδος έχει ως βάση της το παιχνίδι. Κύρια χαρακτηριστικά της η σύνθεση και η εμψύχωση, αξιοποιώντας το σώμα, αλλά και εμπλουτίζοντας τα εκφραστικά τους μέσα.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Αγγελή, βρεφονηπιοκόμος-εμψυχώτρια ομάδων.

Έναρξη: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, ώρα: 11.00 -12.00. Διάρκεια: 8 μήνες.

 

  • Μαθήματα σκάκι για παιδιά και νέους

Για 10η συνεχόμενη χρονιά η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» πραγματοποιεί μαθήματα σκάκι με δάσκαλο τον σκακιστή Γιάννη Παπαδημητρίου. Το τμήμα είναι γραμμένο στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και συμμετέχει σε επίσημους αγώνες. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο δια ζώσης σε δύο τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων και θα συμπληρώνονται με διαδικτυακή σύγχρονη διδασκαλία κάθε Τετάρτη.

Έναρξη: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, ώρα: 15.30-17.00 για αρχάριους και 17.00-18.30 για προχωρημένους. Διάρκεια: 7 μήνες.

 

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για ενήλικες

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την ζωγραφική και θέλουν να μυηθούν περισσότερο με την καθοδήγηση του ζωγράφου. Οι συμμετέχοντες αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια καθώς και τις βασικές γνώσεις για να εκφράσουν συναισθήματα μέσω της τέχνης της ζωγραφικής και να αποκτήσουν τη δική τους καλλιτεχνική ταυτότητα.

Το εργαστήρι υλοποιείται από τον ζωγράφο Α.Σ.Κ.Τ Παντελή Ζωγράφο.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο τμήματα:

Πρωινά: Τετάρτη, ώρα 10:00-12:00, Απογευματινά: Πέμπτη, ώρα 18.30-20.30

Έναρξη: Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 9 μήνες.

 

  • Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες

Τα μαθήματα κοπτικής- ραπτικής συνεχίζονται για 13η χρονιά. Στο τμήμα αρχαρίων θα διδαχθούν βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, κοπή και ραφή φούστας με τεχνική burda. Διδασκαλία: Μάτα Σκούφου. Θα λειτουργήσουν 2 τμήματα προχωρημένων και ένα τμήμα αρχάριων. Τα τμήματα προχωρημένων θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα & Τρίτη 17.00-20.00 και το τμήμα αρχαρίων θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή  16.30-19.30.

Στο τμήμα προχωρημένων μπορούν να ενταχθούν μόνο όσοι έχουν παρακολουθήσει τον 1ο & 2ο  κύκλο μαθημάτων.

Έναρξη από Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 9 μήνες.

 

  • Εργαστήρι Τεχνών για παιδιά από 8 ετών

Με την συμμετοχή τους στο εργαστήρι τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα όρια της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους μέσω της επαφής τους με ποικίλα υλικά (ακρυλικά, κάρβουνα, λαδοπαστέλ, πηλός) και θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές (κολλάζ, μονοτυπία, υφές, χάραξη).

Παράλληλα με την πρακτική εικαστική προσέγγιση, τα παιδιά θα ασχοληθούν με την θεωρητική πλευρά της τέχνης. Σκοπός να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεων και δυνατοτήτων τους με προβολές και παρουσιάσεις βασικών κινημάτων της τέχνης, καθώς και ζωγράφων Ελλήνων και ξένων, αλλά και σύγχρονων μορφών τέχνης. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με προσκεκλημένους ζωγράφους, χτίζοντας τις βάσεις για τη δόμηση μιας πλουσιότερης εικαστικής αντίληψης.

Εισηγήτρια: Φωτεινή Ασσαργιωτάκη, ζωγράφος Α.Σ.Κ.Τ

Έναρξη: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, ώρα: 12.00-14.00. Διάρκεια: 8 μήνες

 

  • Σεμινάριο τεχνικής Μακραμέ

Ο Σύνδεσμος υλοποιεί και φέτος σεμινάριο εκμάθησης της τεχνικής του Μακραμέ, μιας τεχνικής κομποδετικής και διακόσμησης με κόμπους όπου φτιάχνονται με τα χέρια και μόνο. Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε χρηστικά αντικείμενα και δωράκια για τους φίλους μας. Εισηγήτρια η Αγγελική Λιάπη – Κορολίδου.                                      Έναρξη: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, ώρα: 10.00-12.00 το πρωί. Διάρκεια 1 μήνας

 

 

  • Σεμινάριο Αναπαλαίωσης Επίπλων

Το δημοφιλές εργαστήρι «Φτιάξε το δικό σου έπιπλο» επιστρέφει στη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ με

εκπαιδεύτρια την Μαίρη Παγκράτη (MA Interior Architect/Furniture Artist). Σε αυτό τον κύκλο 8 μαθημάτων, θα δουλέψουμε ένα τρόλεϊ-μπαρ με τεχνικές  παλαίωσης, πατίνες, ντεκουπάζ και στένσιλς. Το εργαστήρι αυτό είναι μοναδικό γιατί θα σου δώσει εκτός από βασικές τεχνικές και το ομορφότερο αποτέλεσμα – και το πιο σημαντικό: θα πάρεις στο

σπίτι ένα δικό σου έργο τέχνης.

Έναρξη: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ώρα: 17.00-19.00 Διάρκεια 2 μήνες

 

 

Οι εγγραφές στα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και 2 ημέρες πριν την έναρξή τους εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο εάν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

Tο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα επόμενα σεμινάρια που πρόκειται να υλοποιηθούν.

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια. Μην διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στο e-mail:  [email protected]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ