Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Λαυρεωτικής: Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση παρουσία του Χ. Στυλιανίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λαυρίου την Τετάρτη 1/06/22 παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη με συμμετοχή του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά, των Αντιδημάρχων, των τοπικών φορέων, εκπροσώπων της ΠΥ και της ΕΛΑΣ Λαυρίου καθώς και του Προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνου Λεβαντή.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του συντονισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και με όλους τους συναρμόδιους φορείς, για την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου και να συνομιλήσει με τα στελέχη του Π.Σ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς επεσήμανε: «Σχεδιάσαμε όλες τις απαραίτητες δράσεις και ενέργειες εκείνες με την Πολιτική Προστασία του Δήμου, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όλοι μαζί, με μια κοινή προσπάθεια που πρέπει να γίνει να πετύχουμε να μην καούν φέτος στρέμματα γης και να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτός είναι ο στόχος. Θα είμαστε όλοι εδώ παρόντες να τον πετύχουμε.»

Αντίστοιχα, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Στόχος της σημερινής μας επίσκεψης στους Δήμους της Νοτιοανατολικής Αττικής ήταν να ενισχύσουμε τη συλλογική μας προσπάθεια, να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα και να επιδιώξουμε καλύτερο συντονισμό και ετοιμότητα, έτσι ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Να μειώσουμε τις επιπτώσεις των πυρκαγιών που αναπόφευκτα θα έχουμε το καλοκαίρι.

Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι συντονιστικές μας συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γίνονται με πλήρη επίγνωση του προβλήματος, αλλά και πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων μας στη βάση του νέου «δόγματος» το οποίο προωθούμε για την πυροπροστασία της χώρας. Πρόληψη, προετοιμασία/ετοιμότητα και άμεση απόκριση, άμεση επέμβαση. Αυτό είναι το τρίπτυχο που ακολουθούμε και το οποίο έδειξε ήδη τις δυνατότητές του στη χθεσινή πυρκαγιά, εδώ στην περιοχή. Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να την αντιμετωπίσουν στα πρώτα λεπτά. Κι αυτό δείχνει ότι αυτό το νέο «δόγμα» μπορεί πράγματι να δώσει αποτελέσματα στο πεδίο».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ