Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Βραβεύτηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε το διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο οποίο βραβεύτηκε ο Δήμος Λαυρεωτικής για την απόφασή του να ιδρύσει ΚΕΠ Υγείας και την ύψιστη ωφέλεια των δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου μας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας Κωνσταντίνος Άμαντος.

Στο συνέδριο που είχε θέμα: «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή. Γνώση, Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή» παρουσιάστηκε αναλυτικά «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές». Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε για το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας ο οποίος πλέον χαράζει στην Ελλάδα μια νέα στρατηγική στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας των πολιτών, ισάξια με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «ΚΕΠ Υγείας σημαίνει πρόληψη για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και η πρόληψη σώζει ζωές. Στο Δήμο μας το κάνουμε πράξη. Η πρόληψη είναι ο βασικός πυλώνας προστασίας της δημόσιας υγείας και η ενημέρωση σημαντική παράμετρός της. Υπερασπιζόμαστε με αίσθημα ευθύνης τη δημόσια υγεία την οποία, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, θεωρούμε το πλέον κρίσιμο κοινωνικό αγαθό.».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ