Ελάτε στην παρέα μας

Λαυρεωτικής

Απολογισμός έργου της δημοτικής αρχής Λαυρεωτικής για την τριετία 2019 – 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε απολογισμό έργου ενόψει των νέων δημοτικών εκλογών προέβη ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς.

Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο:

“Η Δημοτική Αρχή εργάζεται -όπως οφείλει- με μεθοδικότητα και οργάνωση ώστε να υλοποιούνται έργα υποδομής, απαραίτητα για τον Δήμο και τους συμπολίτες μας. Εργάζεται επίσης με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Έμπρακτη απόδειξη της  ισότιμης αντιμετώπισης των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου είναι το έργο που υλοποιήθηκε και υλοποιείται στην τριετία 2019 – 2022, στην πόλη της Κερατέας. Έργο, που απαντά αποστομωτικά σε μεμονωμένες φωνές που σκοπίμως διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Η πραγματικότητα και η αλήθεια όμως βρίσκονται εδώ. Παραθέτουμε λοιπόν έργα υποδομής που υλοποιήσαμε στην πόλη της Κερατέας, πέραν των υπηρεσιών και των παρεμβάσεων της καθημερινότητας.

  1. Υλοποιήσαμε αλλά και βρίσκονται σε φάση κατασκευής έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 19.500.000 ευρώ στην πόλη της Κερατέας και στους οικισμούς της.
  2. Υλοποιήσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση ( LED)του οδοφωτισμού σε όλη την πόλη της Κερατέας και τους οικισμούς.
  3. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες  εφαρμογής και άμεσα δημοπρατούμε τα εμβληματικά έργα: “Ανάπλαση της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και Δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στη πόλη της Κερατέας”, προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ.
  4. Ολοκληρώσαμε την κύρωση και μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο της Πράξης Εφαρμογής Β΄ Επέκτασης της Κερατέας έκτασης 1250 στρεμμάτων ( Αμάχαιρη, Βαλμέσα, ‘Άγιος Αθανάσιος, Γήπεδο, Πέτα) και εξασφαλίσαμε μέσω ΕΣΠΑ τις απαιτούμενες πιστώσεις για την υλοποίησή της.
  5. Χρηματοδοτήσαμε μέσω της Περιφέρειας Αττικής όλες σχεδόν τις πολεοδομικές μελέτες των παραλιακών οικισμών της Κερατέας, τις προωθήσαμε στο ΣΥΠΟΘΑ για την έγκρισής τους.
  6. Επιτύχαμε την έγκριση  Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την Κερατέα και τους οικισμούς της ύψους 2.124.000 ευρώ και εκπονήσαμε διαγωνισμό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να τροποποιήσουμε τις πολεοδομικές δεσμεύσεις και τις χρήσεις γης.
  7. Εκπονήσαμε και εγκρίναμε  Κυκλοφοριακή Μελέτη για την πόλη της Κερατέας και προχωράμε στην εφαρμογή της, με άμεση δημοπράτηση για την αγορά κατευθυντήριων πινακίδων.
  8. Ιδρύσαμε, στελεχώσαμε και εγκαταστήσαμε το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου στην πόλη της Κερατέας (Φρειδερίκης & Αγίου Χαραλάμπους).
  9. Ξεκαθαρίσαμε και απαλλοτριώσαμε με εξώδικο συμβιβασμό 16 στρέμματα του ΟΤ 195 ύψους 500.000 ευρώ,με εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, η οποία εκκρεμούσε επί ογδόντα και πλέον έτη, ώστε να δικαιωθούν δεκάδες ιδιοκτήτες, αλλά κυρίως να ωφεληθούν όλοι οι κάτοικοι της Κερατέας από το Μητροπολιτικό Πάρκο Πόλης συνολικής έκτασης 30 περίπου στρεμμάτων που θα δημιουργηθεί εκεί.
  10. Αποκτήσαμε μέσω εξώδικου συμβιβασμού και αγοράσαμε με επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κοινόχρηστες εκτάσεις ιδιωτών, δεσμευμένες για δεκαετίες ( 2μεγάλες ιδιοκτησίες στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στη Κακή Θάλασσα, 2 ιδιοκτησίες στη Πάνω Πλατεία Κερατέας, ιδιοκτησία εφαπτόμενη δυτικά του 2ου Δημ. Σχολείου Κερατέας, ιδιοκτησία εφαπτόμενη νότια του 3ου Δημ. Σχολείου Κερατέας, κ.α.).
  11. Κατασκευάσαμε τέσσερις (4) Παιδικές Χαρές στην πόλη της Κερατέας (τρείς  εξ’ ολοκλήρου καινούργιες και πρότυπες και μία ανακαινισμένη, όλες πιστοποιημένες από το Υπουργείο Εσωτερικών), αφού προηγουμένως εξασφαλίσαμε τη κυριότητα οικοπέδου με πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.
  12. Αγοράσαμε οικόπεδο  αξίας 200.000 ευρώ για τη στέγαση του 3ουΝηπιαγωγείου Κερατέας, με επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπονήσαμε τις σχετικές μελέτες για την κατασκευή του από την ΚΤΥΠ, με  υποβολή  στο ΕΣΠΑ.
  13. Αποκτήσαμε εκτάσεις με ίδιους πόρους, αποζημιώνοντας ιδιώτες, για τη διάνοιξη και την ασφαλτόστρωση οδών εντός σχεδίου πόλης Κερατέας.
  14. Υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με τη Περιφέρεια Αττικής και άμεσα δημοπρατούμε το έργο «Αποκατάσταση οικίας Μπία και ανάδειξή της ως Λαογραφικού Μουσείου Κερατέας», σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.
  15. Αποκατάσταση και επισκευή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου,με επιχορήγηση της Περιφέρειας Αττικής.
  16. Προχωρήσαμε σε αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού  του Βιολογικού Καθαρισμού Κερατέας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 900.000 ευρώ.
  17. Δημοπρατούμε άμεσα τη μετατροπή του Βιολογικού Καθαρισμού Κερατέας σε τριτοβάθμια επεξεργασία και μεταφορά του νερού με διάθεσή του μέσω σωληνώσεων για άρδευση παρακείμενων καλλιεργειών 1.000 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Φιλόδημος.
  18. Αναθέσαμε με ίδιους πόρους μελέτη για αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων της Αμάχαιρης και του Ολύμπου για άρδευση καλλιεργειών 2.000 στρεμμάτων της Κερατέας.
  19. Αντικαταστήσαμε το δίκτυο ύδρευσης της πόλης Κερατέας και των οικισμών δυτικά αυτής (Άγιος Γεώργιος, Αρί, κλπ.), προϋπολογισμού 3.240.000 ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
  20. Κατασκευάσαμε δίκτυο αποχέτευσης στην Παλαιοκαμάριζα και την Πλάκα Κερατέας, προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Φιλόδημος.
  21. Αντικαταστήσαμε ρολόγια ύδρευσης της πόλης Κερατέας και των οικισμών της και προχωρήσαμε σε εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης και οθονών παρακολούθησης της λειτουργίας αυτών στα γραφεία της ΔΕΥΑΤΗΛ στην Κερατέα, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ ευρώ.
  22. Εγκρίναμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την  αγορά Στόλου Οχημάτων καθαριότητας, πρασίνου, μηχανημάτων έργου, πυρασφάλειας και Λεωφορείου Δημοτικής Συγκοινωνίας ύψους 4.000.000 ευρώ.
  23. Προμηθευτήκαμε ένα νέο απορριμματοφόρο, νέο φορτηγό με αρπάγη, δεκάδες υπόγειους κάδους και εκατοντάδες υπέργειους για τη συλλογή βιοαποβλήτων στην Κερατέα, από την Περιφέρεια και από το ΕΜΕΠΕΡΑ.
  24. Προμηθευτήκαμε 7 υπόγεια συστήματα κάδων 4-6 ρευμάτων ανακύκλωσης, 2 κιόσκια και ένα σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής.
  25. Αναβαθμίσαμε με ίδιους πόρους τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Κερατέας (ΣΜΑ).
  26. Αναβαθμίσαμε ενεργειακά το Δημαρχείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας.
  27. Κατασκευάσαμε έξι νέα γήπεδα σε σχολεία της Κερατέας και αναπλάσαμε τα προαύλιά τους.
  28. Εγκαταστήσαμε για πρώτη φορά συστήματα πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία της Κερατέας
  29. Τοποθετήσαμε δύο ανελκυστήρες στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κερατέας και κατασκευάσαμε C.AMEAσε σχολεία.
  30. Ανακατασκευάσαμε τον εξωτερικό χώρο, με  πλακόστρωση, περιμετρικά του Γυμνασίου και  Λυκείου Κερατέας και προχωρήσαμε σε ανάπλαση της οδού Τροίας με βιοκλιματικά υλικά.  
  31. Προχωρήσαμε σε ανάθεση υπηρεσίας με ίδιους πόρους για την ολοκλήρωση της τακτοποίησης αυθαίρετων δημοτικών κτηρίων και Σχολείων στην Κερατέα.
  32. Εντάξαμε στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής 2 Έργα: Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 9Χ9ύψους 390.000 ευρώ στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 εφαπτόμενο του 4ου Δημ. Σχολείου Κερατέας ύψους 100.000 ευρώ.
  33. Δημοπρατούμε άμεσα 3 γήπεδα : γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις και γήπεδο μπάσκετ βόλεϊ στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με επιχορήγηση από το Φιλόδημο ΙΙ.
  34. Κατασκευάσαμε με χρηματοδότηση της ΔΑΝΕΤΑΛ mini Αθλητικό Κέντρου στην Πλάκα Κερατέας. 
  35. Ανακατασκευάσαμε τα δάπεδα των 2 κλειστών Γυμναστηρίων Κερατέας (Λυκείου και Δημοτικού Σταδίου).
  36. Επισκευάσαμε και ανακατασκευάσαμε τα Παλαιά Σφαγεία Κερατέας και τον περιβάλλοντα χώρο με ίδιους πόρους για τη στέγαση του προσωπικού και του στόλου οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
  37. Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Κερατέας.
  38. Υπογράψαμε σύμβαση για προμήθεια νέων στάσεων συγκοινωνίας στην Κερατέα.
  39. Διαστρώσαμε με κυβόλιθους όλες τις διαδρομές του παλαιού Κοιμητηρίου Κερατέας, με ταυτόχρονη ανάδειξη της κεντρικής εισόδου του και επισκευή του Οστεοφυλακίου.
  40. Αναθέσαμε μελέτες εφαρμογής με ίδιους πόρους για την αναστήλωση του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κερατέας.
  41. Αναβαθμίσαμε και προχωρήσαμε σε εργασίες συντήρησης με τις πιο υψηλές προδιαγραφές όλες τις κτιριακές υποδομές και σε όλες τις υπηρεσίες από τα συνεργεία της ΔΑΝΕΤΑΛ.
  42. Προχωρήσαμε σε ενοικίαση κτηρίου για τη στέγαση της βιβλιοθήκης στην Κερατέα.
  43. Κατασκευάσαμε 16 ξύλινους οικίσκους, τσιμεντένια δεξαμενή   ύδατος,  νέα παιδική χαρά  και καινούρια περίφραξη στη Κατασκήνωση του Δήμου στο Διόνυσου Κερατέας, ενώ τοποθετήσαμε σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, 
  44. Προχωρήσαμε σε εκ βάθρων ανάπλαση του δημοτικού αναψυκτηρίου, του παραλιακού μετώπου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κακή Θάλασσα.
  45. Προμηθευτήκαμε συστήματα πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες του Βρωμοπουσίου, Δασκαλειού και Κακής Θάλασσας.
  46. Επισκευάσαμε και αναβαθμίσαμε κτίρια και γραφεία Δ.Σ Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων οικισμών Κερατέας.
  47. Εγκαταστήσαμε ασύρματο δίκτυο ( Wi-Fi) ελεύθερης πρόσβασης για την πόλη της Κερατέας.
  48. Ιδρύσαμε και στεγάσαμε το Κέντρο Κοινότητας για την εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Δημαρχείο Κερατέας.
  49. Λειτουργούμε βρεφικό τμήμα και αναβαθμίσαμε υποδομές στον Παιδικό Σταθμό Κερατέας.
  50. Πλήρης στελέχωση του Κέντρου Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας “Κ. Πρίφτης” και επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στο Περιγιάλι.
  51. Στηρίζουμε τον αγώνα ανωμάλου δρόμου στο Οβριόκαστρο και λειτουργούμε Αθλητικό Camp.
  52. Προσλάβαμε δεκάδες συμπολίτες μας από την Κερατέα ηλικίας 55-67 ετών, μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ για συνταξιοδότηση, παρέχοντας υπηρεσίες και εργασία στο Δήμο, τη ΔΑΝΕΤΑΛ και τα άλλα  ΝΠΔΔ.

 

O Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς έκανε σχετική δήλωση: “Δουλεύουμε με αμείωτο ζήλο, ώστε να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, να αντιμετωπίζουμε σε κάθε δημοτική ενότητα τα ανοικτά ζητήματα και να υλοποιούμε έργο αναπτυξιακό. Το σκεπτικό μας είναι πάντα η ισότιμη διαχείριση των αναγκών και των προκλήσεων. Η συνένωση δυνάμεων από το 2019 και η συνεργασία μας με τη μείζονα αντιπολίτευση σε κρίσιμους τομείς πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητά μας και αποτελεί κινητήρια δύναμη για την παραγωγή πλούσιου έργου. Συνεχίζουμε με ενότητα, ώστε να προσφέρουμε αυτό που αξίζει στον τόπο μας. Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για αυτό δεσμευόμαστε!’’”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ