Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Περιστατικό bullying σε σχολείο στο Κορωπί – Συνελήφθη ένας 15χρονος

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη ενός 15χρονου που επί τρία χρόνια εκφόβιζε συμμαθητή του προχώρησαν οι Αρχές την Τετάρτη (15/11) στο Κορωπί.

 

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες χθες (14-11-2023) στο Κορωπί, 15χρονος που εξύβρισε 14χρονο κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας που χειρίζεται η ανωτέρω υπηρεσία, ο 15χρονος κατηγορείται ότι από κοινού με έτερο 16χρονο τα τελευταία τρία χρόνια προέβαιναν σε συστηματικό εκφοβισμό του 14χρονου μέσω εξυβρίσεων, απειλών και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος εκτός των χρονικών ορίων ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι o 15χρονος, πρωινές ώρες της ημέρας που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, είχε προσεγγίσει από κοινού με συνομήλικο του, έτερο ανήλικο παθόντα που ανέμενε σε στάση λεωφορείου και υπό την απειλή μαχαιριού τον οδήγησαν σε παρακείμενο σημείο και βιαιοπράγησαν εναντίον του με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να κάνει χρήση κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει τη δράση της προς την κατεύθυνση για την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας των ανηλίκων με επιχειρησιακές δράσεις, σε περιοχές που διαπιστώνεται υψηλή παραβατικότητα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ