Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Κορυδαλλού από το “Ελλάδα 2021” – Τι περιλαμβάνει

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2021, μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους, έφτασε.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» κάλεσε την ελληνική κοινωνία αλλά και τους απανταχού Έλληνες να υποβάλουν προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων, προκειμένου να συμμετάσχουμε όλες και όλοι στη διαμόρφωση του προγράμματος της επετείου. Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι, ιδρύματα και ενεργοί πολίτες κατέθεσαν συνολικά 1827 προτάσεις για δράσεις που εκτείνονται σε όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς. Μεταξύ αυτών 386 προτάσεις από Δήμους και Περιφέρειες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

“Στο Δήμο Κορυδαλλού θεωρούμε ότι είναι ζητούμενο η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα κοινά και στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε πρόταση, η οποία εγκρίθηκε, για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενίσχυσης των συμμετοχικών διαδικασιών. Η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, με μια νέα διαφορετική μορφή, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση επιτυχημένων πολιτικών σε όλα τα επίπεδα. Οι ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες είναι ασπίδα προστασίας του Μέλλοντος κάθε δημοκρατικού κράτους και πρωταρχικό ανθρώπινο δικαίωμα της πολιτικής ζωής με αριστοτελικούς όρους.

Στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η κατάθεση του φακέλου προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Οι προτάσεις αυτές αφορούν εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός της εποχής της με διεθνή διάσταση, την πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και τις μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν αυτή τη διαδρομή. Η πλειονότητα, όμως, των δράσεων θα ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον, θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο. Θα είναι δράσεις με αναπτυξιακό περιεχόμενο που θα στοχεύουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Κορυδαλλού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ