Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα Δημοτικών Πινακοθηκών στον Δήμο Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή ομιλητών και κοινού πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Η Πολιτιστική διάδραση στη σύγχρονη πραγματικότητα, στο γίγνεσθαι της Δημοτικής Πινακοθήκης και η σύνδεσή της με την κοινωνία των πολιτών», που διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», από κοινού με 8 άλλες Δημοτικές Πινακοθήκες της Αττικής και της περιφέρειας.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΠ Λάζαρος Λασκαρίδης, η αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων Βάσω Μαργαρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Βακαλόπουλος, ο Θεόδωρος Παπαθανασόπουλος της παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευσεβία Κοσμίδου.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι:

Αποστολία Σκλάβου, υπεύθυνη οργάνωσης Εικαστικών Δήμου Αλίμου.

Μαριάννα Γιαλύτη, υπεύθυνη Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου και  Μαρία Χατζάκη, αρμόδια για την κοινωνική δικτύωση (Social Media management).

Κλεοπάτρα Εξάρχου, προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Ιωαννιτών.

Μαρία Γιννέλου, υπεύθυνη Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας

Μαρία Πούλου, υπεύθυνη Δημοτικής Πινακοθήκης Νικαίας – Ρέντη.

Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων  και Γιάννα Παναγοπούλου, αρμόδια για την Δημοτική Πινακοθήκη.

Σταυρούλα Τζιώλη, προϊσταμένη Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.

Χρίστος Παπαδάκης, ιστορικός δάσκαλος του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Καλλιθέας

 

Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων, η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποδέχτηκε πρόταση που υπεβλήθη από ομιλητές για στενότερη συνεργασία των Δημοτικών Πινακοθηκών , η οποία θα κορυφώνεται σε ετήσια βάση με συνάντηση των εκπροσώπων τους.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ