Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Καλλιθέα: Χούλιγκαν επιτέθηκαν κατά της αστυνομίας – Τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομάδα περίπου 200 ατόμων επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών της ομάδας Δράση που βρίσκονταν στο σημείο συμμετέχοντας στα μέτρα ασφαλείας.

Σφοδρή επίθεση με σιδερόβεργες, στιλιάρια και βόμβα μολότοφ δέχτηκαν αστυνομικοί, μετά τη λήξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο τοπικό γήπεδο της Καλλιθέας.

Ομάδα περίπου 200 ατόμων επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών της ομάδας Δράση που βρίσκονταν στο σημείο συμμετέχοντας στα μέτρα ασφαλείας. Οι χούλιγκαν τραυμάτισαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ έσπασαν δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. και προκάλεσαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εναντίον των αστυνομικών εκτοξεύτηκε και μία βόμβα μολότοφ που δεν εξερράγη, ενώ υπήρχε πλήθος μολότοφ που δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση χούλιγκαν που μετέβησαν έξω από το γήπεδο για να προκαλέσουν επεισόδια, όπως και για άτομα που ήταν έτοιμα για «εκτεταμένα επεισόδια».

Μετά από κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη 20χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος, στiλιάρι, μεταλλική ράβδος και γυάλινο μπουκάλι. Ενδεικτικά των προθέσεων των δραστών, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν τα «πολεμοφόδια» που είχαν πάνω τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

9 βόμβες μολότοφ, αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Ε.Μ.) αποτελούμενος από δύο πλαστικά μπουκάλια περιέχοντα βενζίνη, με προσαρμοσμένη κροτίδα, 4 σιδερένιοι μεταλλικοί ράβδοι, 6 μεταλλικοί σωλήνες, 4 ξύλινα στειλιάρια, 3 λαιμοί από γυάλινα μπουκάλια, με προσαρμοσμένο σε αυτούς ύφασμα, φωτοβολίδα χειρός, ξύλινο πόδι τραπεζιού, κράνος, υφασμάτινη κουκούλα τύπου FULL FACE, γάντια χειρός και τσάντα.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των λοιπών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για διατάραξη της κοινής ειρήνης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ