Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος Ιωάννης Περρής, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και μέλος της Επιτροπής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Αθανάσιος Εξαρχόπουλος, ο Διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Σημιακάκης Χρήστος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής Γεώργιος Νιάρχος, εκπρόσωπος από την Τροχαία Αθηνών, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Αναστάσιος Χαχλάκης, από το Δασαρχείο Πεντέλης, εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού, από την Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής, καθώς και εκπρόσωποι από την ΕΥΔΑΠ.
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η εκτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας των αντιπυρικών μέτρων που έχουν ληφθεί στο Δήμο Καισαριανής με βάση τον σχεδιασμό που είχε τεθεί με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Επίσης, στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και σχεδιάστηκαν δράσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Μέσα σε αυτά εντάσσεται και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στο συνοικισμό του Βλητικού Σταθμού, καθώς και το αίτημα προς την ΕΥΔΑΠ για τοποθέτηση πυροσβεστικού κρουνού στην είσοδό του.
Μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου όλοι οι υπεύθυνοι και εμπλεκόμενοι φορείς χρειάζεται να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή για την προστασία τόσο του Δήμου Καισαριανής, όσο και του ορεινού όγκου του Υμηττού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ