Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ο πολιτισμός της Μικράς Ασίας αναβίωσε σε μια ξεχωριστή έκθεση στην Καισαριανή

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια μοναδική έκθεση μικρασιατικών κειμηλίων και φωτογραφιών σηματοδοτήθηκε η έναρξη επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο την Καισαριανή, για την συμπλήρωση των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων και Φωτογραφικού Υλικού “ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΘΥΜΗΣΕΣ” διοργανώθηκε από τον μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΜΗΛΗ», σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής και υπό την αιγίδα του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Ουνέσκο (Peiraias Section of CID UNESCO) και του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Καισαριανής (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Καισαριανής), εντός του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Καισαριανής, και αποτελεί το πρώτο κορυφαίο εναρκτήριο πολιτιστικό γεγονός των εκδηλώσεων αυτών.

 

 

Περιεχόμενο της έκθεσης αποτέλεσαν κειμήλια (έγγραφα, αντικείμενα, ενδύματα, κ.λπ.) από τη ζωή στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή αυτής, από την περίοδο της καταστροφής και ενθύμια από τη ζωή των προσφύγων στην Καισαριανή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έκθεση άνοιξε τις πύλες της απόλυτα προσαρμοσμένη στην παρούσα συνθήκη των περιοριστικών μέτρων για την περιστολή του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο:

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ